Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uzbudljiva utakmica

Ajax cijelu utakmicu dominirao protiv Juvea, ali nije mogao spriječiti genijalnost Cristiana Ronalda

U prvom susretu četvrtfinala nogometne Lige prvaka Ajax i Juventus su u Amsterdamu odigrali 1-1.

Cristiano Ronaldo i Matthijs de Ligt (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ajax je bio bolji, dominirao je cijeli susret, stvorio nekoliko lijepih prilika, no jedan trenutak nepažnje domaće obrane i genijalnost Cristiana Ronalda razlog su što Ajax nije upisao pobjedu, već je susret završio 1-1.

Juve je poveo u posljednjim trenucima prvog dijela golom Cristiana Ronalda nakon asistencije Joaoa Cancela. Ajax je izjednačio već nakon 30 sekundi nastavka, a velike zasluge za gol domaćina idu Cancelu koji je izgubio loptu na centru što je Ajaxu otvorilo kontru koju je golom okrunio Neres.

Bivši napadač hrvatske reprezentacije Mario Mandžukić započeo je utakmicu kao kapetan Juventusa, a igrao je do 60. minute kada ga je zamijenio Douglas Costa.

U drugoj utakmici večeri Barcelona je na Old Traffordu pobijedila Manchester United s 1-0.

U utorak su pobjede u četvrtfinalnim susretima upisali Tottenham i Liverpool. Spursi su na svom novom stadionu pobijedili Manchester City s 1-0, dok je Liverpool na Anfieldu porazio Porto sa 2-0.

Uzvratne utakmice su 17. travnja u Manchesteru i Portu.

Bio je to 157. međusobni susret Spursa i Građana, ali tek prvi u europskim natjecanjima, a domaćin je stigao do pobjede golom Heung-Min Sona u 78. minuti.

City je najbolju priliku imao u 12. minuti kada Sergio Agüero nije realizirao jedanaesterac. Argentinac je pucao u desnu stranu, no francuski vratar Hugo Lloris je sjajno reagirao.

U drugom susretu večeri Liverpool je na Anfieldu pobijedio Porto s 2-0, a oba gola pala su u prvom poluvremenu.

Firmino i Keita slave pogodak (Foto: AFP) Liverpoolu se žuri u novo finale Lige prvaka: Na krilima Firmina lakoćom pao Porto! divider

Redsi su poveli već u petoj minuti utakmice golom Nabyja Keite. Gvinejski veznjak je pucao, a njegov udarac odbio se od Olivera Torresa i prevario Ikera Casillasa. Na 2-0 je povisio Roberto Firmino u 26. minuti nakon lijepe akcije. Henderson je sjajno proigrao Alexandera-Arnolda na desnoj strani, a ovaj odmah asistirao Firminu na drugoj stativi koji je lagano zabio za 2-0.

Do kraja susreta je bilo još nekoliko prilika na obje strane, ali ne i golova. Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren odigrao je cijeli susret za Liverpool.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider