Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
city i arsenal se mučili

Vlašić nastavlja oduševljavati: "Osnovat ću klub njegovih navijača. Tko je unutra?"

Bez iznenađenja prošlo je preostalih pet utakmica šesnaestine finala engleskog Liga kupa, iako je moglo biti i drugačije da iskustvo nije odigralo veliku ulogu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Manchester Uniteda, Manchester Cityja, Arsenala, Chelsea i Evertona izborili su plasman u osminu finala engleskog Liga kupa, dok je Nikola Vlašić odigrao još jednu sjajnu utakmicu u dresu Evertona.

Najmanje problema imao je prvak Chelsea koji je pobijedio drugoligaša Nottingham Forest 5:1. Najbolji igrač utakmice bio je trostruki strijelac Michy Batshuayji.

Problema nije imao niti Manchester United porazivši na Old Traffordu Burton Albion 4:1. ManU je sve obavio do poluvremena postigavši tri gola. Najbolji igrač utakmice bio je Marcus Rashford koji je zabio dva gola i dodao asistenciju.

Manchester City je uz dosta problema na gostovanju porazio WBA 2:1, uz dva gola Leroyja Sanea.Yacob je u 71. minuti izjednačio rezultat na 1:1, no sjajan individualni potez Sanea i pogodak pogurali su City prema idućoj rundi.

Arsenal se mučio protiv trećeligaša Doncaster Roversa, a pobjednika je odlučio gol Thea Walcotta u 25. minuti. Nakon mirnog prvog poluvremena, Arsenal je u nastavku upao u probleme, no neiskusni Doncaster to nije znao iskoristiti.

Otkako je Arsenal stigao na Emirates 2006. godine, nikada nije bila manja posjećenost nego u utakmici protiv Doncastera. Svega 44,064 gledatelja došlo je pogledati Topnike, a stadion prima nešto više od 60,000. To su i dalje brutalne brojke za naša poimanja, ali u Engleskoj im se svi smiju...

Prošao je i Everton, a sjajnu je predstavu u 81 minutu koliko je proveo na travnjaku odradio Nikola Vlašić. Bivši igrač Hajduka debitirao je u Europa ligi u teškom porazu kod Atalante (3:0), no sada je igrao u važnoj pobjedi svog kluba za vraćanje samopouzdanja.

Vlašić je kod prvog gola gurnuo loptu prema kaznenom prostoru koja je potom uz malo sreće došla do Calwert-Lewina, koji je doveo Everton u vodstvo. Prije toga je imao i odličan pokušaj udarca, ali je lopta završila u vanjskom dijelu mreže.

U nastavku je imao i lijepo proigravanje koje je zamalo završilo pogotkom, ali je Sunderlandov vratar čudno obranio dva udarca. U 81. minuti ga je zamijenio Aaron Lennon.

Nakon utakmice navijači su ga hvalili i na društvenim mrežama, a najzanimljiviji post definitivno je bio od Matta Jonesa.

"Osnovat ću fan klub Nikole Vlašića, ovdje i sada! Tko je unutra?", upitao je Matt i za taj posto dobio 321 'lajk'!

"Ne mogu vjerovati da je Vlašiću tek 19 godina. Kvalitetan je igrač s velikom budućnosti. Bio je sjajan sinoć".

"Ono što volim kod Vlašića je to kada izgubi loptu, daje sve da ju vrati natrag. To ne radi previše igrača općenito, a kamoli u Evertonu".

Nakon utakmica je odmah napravljen i ždrijeb osmine finala, koji nije bio naklonjen prema jedinom hrvatskom treneru - Slavenu Biliću. West Ham će u osmini finala igrati protiv Tottenhama.

Preostali parovi su:

Arsenal - Norwich City,

Bournemouth - Middlesbrough,

Bristol City - Crystal Palace,

Chelsea - Everton,

Leicester City - Leeds United,

Manchester City - Wolverhampton W,

Swansea City - Manchester United

Liga kup, 3. kolo:

Manchester United - Burton Albion (II) 4-1

WBA - Manchester City 1-2

Arsenal - Doncaster Rovers (III) 1-0

Chelsea - Nottingham Forest (II) 5-1

Everton - Sunderland (II) 3-0

U utorak:

Aston Villa (II) - Middlesbrough (II) 0-2

Brentford (II) - Norwich City (II) 1-3

Bristol City (II) - Stoke City 2-0

Crystal Palace - Huddersfield Town 1-0

Leicester City - Liverpool 2-0

Wolverhampton (II) - Bristol (III) 1-0 (prod)

West Ham United - Bolton (II) 3-0

Reading (II) - Swansea City 0-2

Burnley - Leeds United (II) 3-5 11m (2-2)

Tottenham - Barnsley (II) 1-0

Bournemouth- Brighton and Hove Albion 1-0 (prod) 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider