Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Ovima nema pomoći"

Vlašić dobio šansu i oduševio Engleze u katastrofi Evertona

Skupocjena momčad iz Liverpoola dobila je šamar na gostovanju u Italiji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Everton je na katastrofalan način otvorio Europsku ligu. Klub iz Liverpoola je deklasiran u Italiji, Atalanta ih je pobijedila sa čak 3:0, a sudeći prema prikazanoj igri, poraz Engleza je mogao biti i uvjerljiviji.

Ovakav rasplet za Everton i njihova menadžera Ronalda Koemana, koji je u ljetnom prijelaznom roku na pojačanja potrošio 150 milijuna eura, tim je gori jer ispremiješao momčad već je na teren poslao gotovo sve glavne zvijezde (Rooney, Sigurdsson, Keane...), a na drugoj strani za Atalantu nisu mogli igrati tri važna igrača: talijanski reprezentativac Leonardo Spinazzola, slovenski trequartista Josip Iličić i njemački veznjak Robin Gosens, koji je kao i Iličić, ovog ljeta došao u klub iz Bergama.

No, za nas je najvažnija vijest da se u početnoj postavi Evertona našao (i svih 90 minuta proveo na terenu) Nikola Vlašić.

Nakon što je, poslije rekordnog transfera iz Hajduka, debitirao za Toffeese u prvenstvenom porazu od Tottenhama dobivši posljednjih 10-ak minuta dvoboja, Vlašić je zaigrao od prve minute i izazvao oduševljenje Evertonovih navijača na društvenim mrežama.

"Vlašiću svaka čast, a ovima oko njega nema pomoći"

"Žao nam je Vlašića, ovo je kao da dođete prvi dan u školu pa vas maltretiraju", objavila je na Twitteru navijačka stranica Everton, a još jedna takva, Everton Blue Army, žestoko kritizira trenera Koemana:

"Užasna igra. Koeman zaslužuje sve kritike koje dobiva. Nikola Vlašić je bio jedini pozitivan."

Jedan navijač Evertona je konstatirao:

"Šteta što u kvalifikacijama za Europsku ligu nismo naletjeli na Atalantu. Onda bismo mogli dovesti Andrea Petagnu kao što smo napravili s Vlašićem."

"Vlašić je izgledao dobro, bio je gladan i svaka mu čast. A ovima oko njega nema pomoći", pišu engleski navijači.

Vidjet ćemo hoće li i kakvu minutažu Vlašić dobiti ove nedjelje kada je pred Evertonom superteška misija - gostovanje na Old Traffordu kod Manchester Uniteda koji je poslije četiri kola vodeći u Premierligi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider