Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
najveće pojačanje za kovača

Veliki posao Bavaraca: Lewandowski produžio s Bayernom i krenuo stopama modernih legendi

Nastavi li u ovom ritmu, Lewandowskog zasigurno čeka počasno mjesto u panteonu legendi bavarskog giganta.

Galerija Robert Lewandowski (Foto: AFP) Robert Lewandowski (Foto: AFP) Robert Lewandowski (Foto: AFP) +1 Lewandowski i Coman (Foto: AFP)

Robert Lewandowski u četvrtak je stavio potpis na novi ugovor s Bayernom, koji će poljskog napadača zadržati u Bavarskoj do 2023. godine.

Dosadašnji ugovor vrijedio je do 2021., a ovim produženjem Bavarci su vezali Lewandowskog za klub možda i do kraja karijere – kada mu istekne novi ugovor s Bayernom, imat će gotovo 36 godina.

Tako je Lewandowski krenuo stopama Arjena Robbena i Francka Riberyja, modernih klupskih legendi koje su se prošle sezone oprostile od Bayerna nakon 10, odnosno 12 godina.

Lewandowski je stigao 2014., pa će, ne bude li kakve iznenadne prodaje, u Bayernu igrati barem devet godina. Naravno, nije isključeno da produži ugovor za još godinu ili dvije i tako također napuni cijelo desetljeće u istom dresu.

Nastavi li u ovom ritmu, Lewandowskog zasigurno čeka počasno mjesto u panteonu legendi bavarskog giganta. Dosad je u raznim natjecanjima zabio čak 197 golova za Bayern, a sjajno je počeo i ove sezone.

Bayern nakon dva bundesligaška kola na kontu ima pet golova, a sve ih je zabio Lewandowski. Dva je utrpao Herthi, pa tri Schalkeu; s takvim učinkom trenutačno je prvi strijelac prvenstva. Priliku za dodatno popravljanje učinka imat će u sljedećem kolu protiv Mainza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider