Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Muči me milijun toga"

Leko uoči Hajduk – Istra 1961: "Dinamo je jednu planetu iznad nas, mogli su imati 15 bodova prednosti"

Trener Hajduka Ivan Leko najavio je utakmicu s Istrom 1961 koja se igra na Poljudu u petak s početkom u 18:10.

Ivan Leko (Foto: Tom Dubravec/Cropix)

Na otvaranju posljednjeg kruga HNL-a Hajduk u petak dočekuje Istru 1961, momčad koju u je u tri međusobna ovosezonska susreta uspio pobijediti samo jednom.

Usred srpnja prošle godine u prvom kolu su Splićani slavili na Aldo Drosini kada ih je vodio Valdas Dambrauskas, zatim su na Poljudu u rujnu u posljednjim minutama iščupali bod i izbjegli poraz (trener je tada bio Mislav Karoglan), da bi krajem siječnja doživjeli težak nokaut u Puli. Bio je to prvi od četiri poraza koja je na klupi Majstora s mora upisao Ivan Leko pa je jasno da uoči sutrašnje utakmice ima poseban motiv.

"Ako mislimo da ćemo opaliti laganicu, nemamo šanse"

"Taj poraz u Puli još peče, bio je to početak naše loše serije. Bolna utakmica koja je mogla završiti i na drugačiji način. Čak i nismo bili toliko loši, poništena su nam dva gola. Boli taj poraz, ali bio je davno i sad smo u drugom momentu i mi i oni", rekao je Leko na konferenciji za medije, dodavši:

"Znam da je svim navijačima Hajduka sada u glavi polufinale Kupa, ali moramo biti fokusirani na sljedeću utakmicu. Dolazi nam protivnik koji nas je izmeo 3:0 i ako mislimo da ćemo opaliti laganicu, onda nećemo imati šanse."

Na pitanje je li sada, kad je Dinamova prednost pala s devet na sedam bodova, Hajduk još bliže naslovu prvaka, Leko je bio prilično odrješit.

"Dinamo je jednu planetu ispred nas. Imamo toliko puno svojih problema, a oni su mogli biti lagano na plus 15, po šansama i nogometu. Zaslužili su puno više, mi imamo toliko naših briga, imamo natjecanje sami sa sobom da što prije dignemo naš nivo. Želimo biti bolji, imati što više automatizama, čvršću obranu, imati što više balansa u ekipi."

"Muči me milijun toga"

Leko je potom dobio pitanje što ga to najviše muči.

"Muči me milijun toga. Kada imaš sliku nečega što bi htio i vidiš gdje si, treba spustiti kriterije, postati realniji, jednostavniji. Previše volim nogomet da moja ekipa ne bi igrala nogomet, ali rezultat je uvijek broj jedan, a mi smo kratkoročno u službi toga."

Ovako je Leko komentirao ispadanje Dinama u polufinalu Kupa u Šibeniku.

"Dinamo je mogao voditi 3:0 nakon 15 minuta. Mi smo vodili 3:0 pa opet nije bilo gotovo. Nogomet je to, jedan trenutak mijenja cijelu utakmicu."

Igor Bišćan postao je novi trener Dinama. Što kažete?

Ukupno glasova:



Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX