Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izbili im lovu

Dinamo je zbog Leipziga i Joška Gvardiola ove zime ostao bez 15.000.000 eura!

Da je Leipzig ove zime pristao prodati Joška Gvardiola za 60.000.000 eura, Dinamu bi pripalo 25 posto tog iznosa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni reprezentativac Joško Gvardiol mogao je ove zime postati najskuplje plaćeni kockasti svih vremena. Poznati nogometni menadžer Andy Bara otkrio je kako je RB Leipzig u siječnju na stolu imao ponudu tešku 60.000.000 eura!

Nijemci nisu pristali, ali da jesu, Gvardiol bi skinuo Matea Kovačića s vrha liste najskupljih hrvatskih nogometnih transfera u povijesti, a Dinamu bi u blagajnu kapnula sjajna lova. Hrvatski prvak ga je prije godinu prodao u Leipzig za oko 18 milijuna eura odmah i još oko 3.000.000 eura kroz bonuse te ono što je u ovom slučajnu najvažnije - 20 posto od budućeg transfera.

gol expired VIDEO Nije mogao zamisliti bolji poklon, Joško Gvardiol zabio na rođendan divider

Prema toj stavci u Gvardiolovom kupoprodajnom ugovoru Modrima bi pripao dio odštete, a Nijemci bi im morali isplatiti još 5 posto iznosa na račun kompenzacije za razvoj, jer je mladi hrvatski branič proizvod omladinske škole Dinama.

Nije poznato o kojem se klubu radi, ali da se transfer realizirao, Dinamu bi u blagajnu ove zime stiglo još 15.000.000 eura od tog posla.

gol expired Transfermarkt objavio cijene Vatrenih: Gvardiolu i Sosi cijena naglo skočila divider

“Mogli smo ga vrlo lako prodati za 60 milijuna eura ove zime, ali RB Leipzig uopće nije htio pričati o tome. Ne mogu reći o kojem se klubu radi jer se posao nije realizirao i kako ne bih nekoga doveo u nezgodnu situaciju”, otkrio je nogometni agent Andy Bara u A1 Nogometnom podcastu.

Modri su ove zime tako ostali bez iznenadnih milijuna, ali bi zato u nekom od sljedećih prijelaznih rokova mogli zaraditi i više jer ugovorna klauzula o postotku od prodaje nema vremenski rok do kad vrijedi, nego traje do sljedeće prodaje u Gvardiolovoj karijeri...

gol expired Robertu Soldiću nakon borbe u ring "uletio" Vatreni od 80 milijuna eura divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider