Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Zna se za što navijaju

Leipzig dao ultimatum Olmu, uskoro mora prelomiti: Dinamo čeka hoće li ostati bez milijuna

Dani Olmo ima još 14 mjeseci ugovora s RB Leipzigom.

Dani Olmo (Foto: Afp)

Španjolski reprezentativac i bivši igrač zagrebačkog Dinama Dani Olmo dobio je novu, posljednju ponudu RB Leipziga za potpis novog ugovora.

Olmov aktualni ugovor s njemačkim klubom traje do 30. lipnja 2024. i dosad su svi pokušaji da se obje strane dogovore pali u vodu.

Nijemci bi htjeli što prije potpisati produljenje i za to mu nude poboljšane uvjete. Kako javlja njemački Sky Sport, iz kluba su mu pritom poručili kako je ovo njihova zadnja ponuda. 

Računica im je jasna: ako 25-godišnji veznjak i bude htio napustiti klub, s višegodišnjim ugovorom na snazi RB Leipzig će imati kudikamo veću pregovaračku moć u razgovorima s Olmovim budućim poslodavcem.

Joško Gvardiol Joško Gvardiol dobio najveću moguću pohvalu: Ako ga ovo ne proda za 100 milijuna… divider

S druge strane, Olmu i njegovim menadžerima se ne žuri. On će uskoro ući u posljednju godinu aktualnog ugovora i bude li došlo do transfera ovog ljeta, klub koji ga bude dovodio neće morati iskrcati neku astronomsku odštetu RB Leipzigu, a to ujedno znači da će biti više prostora za lukrativnu plaću igraču.

Dinamo čeka rasplet situacije

U proteklih nekoliko tjedana sve se više šuška o scenariju prema kojem bi Olmo ostao u RB Leipzigu do isteka sadašnjeg ugovora i potom u ljeto 2024. napustio klub bez ikakve odštete. Bio bi to katastrofalan rasplet cijele ove sage ne samo za Nijemce nego i za Dinamo.

Naime, Zagrepčani su prodali Olma u RB Leipzig za odštetu od 29 milijuna eura i tom su prilikom dogovorili da će im pripasti 20 posto od zarade Nijemaca od budućeg Olmova transfera. Konkretno, ako se dogodi da RB Leipzig ovo ljeto proda Olma negdje za 34 milijuna eura, Dinamu će pripasti milijun eura.

Upravo zato u Maksimirskoj 128 navijaju za to da Olmo potpiše novi ugovor i onda ovo ili iduće ljeto ode iz RB Leipziga za 40, 50 ili 60 milijuna eura odštete. Koliko god to u konačnici bude, bit će više nego da se dogodi odlazak bez odštete u ljeto 2024. ili ovoljetna prodaja za iznos manji od 29 milijuna eura jer bi u oba ta slučaja Modri ostali bez ijednog eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider