Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kolaju priče

Legenda tvrdi da su se Bayernovi igrači bojali Nagelsmannove djevojke: Braco i Kahn otkrili prave razloge!

U Bayernu su sazvali press-konferenciju i pojasnili odluku da smjene Nagelsmanna s mjesta glavnog trenera…

Hasan Salihamidžić, Julian Nagelsmann i Oliver Kahn (Foto: Afp)

Bio je to grom iz vedra nema. Julian Nagelsmann preko noći je smijenjen s mjesta glavnog trenera Bayerna, a umjesto njega brzopotezno je postavljen Thomas Tuchel.

Navijači u Splitu VIDEO Navijači preplavili Split: Bili smo na rivi, pogledajte kako je bilo divider

Iako je bilo vidljivo da u Bayernu neke stvari ne štimaju, ipak je to bilo iznenađenje. Gorak okus u ustima Nagelsmanna zacijelo je pojačala činjenica da je vijest saznao iz njemačkih medija. Otkaz ga je zatekao u Austriji, gdje je bio na skijanju s djevojkom jer je imao nekoliko dana slobodno zbog reprezentativnih akcija te se pokušao malo opustiti i skupiti energiju za odlučne okršaje u nastavku sezone.

Babbel: Igrači Bayerna bojali su se Nagelsmannove djevojke

Medijskim eterom kolaju razne spekulacije zbog čega su Bavarci odlučili za tako drastičan rez. Među ostalim interpretacijama, najupečatljivija je konstatacija bivšeg Bayernova igrača i njemačkog reprezentativca Markus Babbela:

"To što Nagelsmann hoda s novinarkom Bilda, bila je velika tema u svlačionici Bayerna, a predstavljalo je i problem u svlačionici. Igračima je jako smetalo što je djevojka njihova trenera novinarka najčitanijih novina u državi. Zbog toga mu nisu vjerovali jer su se bojali da će njihovi razgovori završiti na novinskim stupcima", bez dlake na jeziku prokomentirao je Babbel.

U Bayernu su odlučili reagirati. Bavarci su sazvali press-konferenciju i pojasnili odluku da smjene Nagelsmanna, koji u Njemačkoj figurira kao mlada trenerska zvijezda već nekoliko godina.

Salihamidžić: Nije naša greška što je odluka prije izašla u medijima

Objašnjenje su ponudili sportski direktor Hasan Salihamidžić i generalni direktor Oliver Kahn.

"Razmislili smo i po našem mišljenju donijeli smo najbolju odluku za Bayern. U ožujku prošle godine ekipa je već imala pad forme, također u rujnu, a nedavno smo trijumfirali u samo 5 od 10 utakmica Bundeslige", kazao je Salihamidžić i nastavio:

"Bila je to jako teška i emotivna odluka. Viđao sam Juliana svaki dan u svlačionici i razgovarao s njim. Kada imate toliko povjerenja u nekoga i jako dobro radite za njega, to je jako teška odluka. Proces je započeo u ponedjeljak, nakon razočaranja prikazanom igrom u nedjelju. Što je dovelo do toga? Nije to počelo prije i nismo nikoga kontaktirali. Nagelsmannu je bilo teško primiti tu odluku. Nije naša je greška što je odluka prije izašla u medijima. Htjeli smo prvo s njim razgovarati."

Kahn: Momčad je pokazivala neobjašnjive slabosti, a jedna je od najboljih u Europi

Oliver Kahn je dodao:

"Sve je pomalo počelo prošle sezone s oscilacijama u igrama. Momčad je znala odigrati dobro, ali s vremena na vrijeme pokazivala je neobjašnjive slabosti. Ponovno smo pojačali momčad i mislimo da je jedna od najboljih u Europi. No kontinuitet u izvođenju nije se baš popravio. Ne možemo biti zadovoljni rezultatima i učinkom u proljetnom dijelu sezone."

Kahn je nastavio pojašnjavati zbog čega su se odlučili otkazati suradnju Julianu Nagelsmannu:

"Imamo dužnost i odgovornost jamčiti sportski uspjeh. Pitamo se zašto postoje tako velike fluktuacije u momčadskom učinku. Sve smo vrlo pažljivo analizirali", zaključio je.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider