Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
mjesto gdje se okreće novac

Dinamovi Česi puni pohvala, biranim riječima predstavili su Modre: "Oni su kao Ajax!"

Dinamovi Česi biranim su riječima govorili o prvaku Hrvatske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U novijoj povijesti Dinama dva su Čeha branila boje aktualnog prvaka Hrvatske – Jan Lecjaks, koji je još član Dinama na posudbi u Lokomotivi, i Miroslav Slepička.

Oni su stoga bili idealni sugovornici za Sport.cz uoči uzvratne utakmice Dinama i Viktorije Plzen na Maksimiru. Modri Česi Dinamo su sunarodnjacima predstavili kao klub koji sjajno radi s mladima i na transferima zarađuje novac kakav se rijetko vrti u Češkoj.

"Tri milijuna eura je ogroman novac u Češkoj, a Dinamo ne prodaje ispod pet", rekao je za Sport.cz Slepička, napadač Dinama od 2008. do 2010.

"Za pet milijuna prodat će eventualno najstarijeg braniča. Nedavno su prodali Benkovića u Leicester za 14 milijuna", rekao je Lecjaks.

"Dinamo je veliki brend u Europi, kao Ajax ili nekad Anderlecht. Igrači vole igrati u Dinamu jer znaju da će pobjeđivati", dodao je.

Česi pišu i o Zdravku Mamiću, ''kontroverznom čovjeku'' koji je nakon nepravomoćne presude trenutno u Međugorju odakle "navodno vodi klub". Međutim, spominju i njegove poslovne uspjehe.

"Ima osjećaj za mlade talente, zna ih prodati s velikim profitom. Dinamo je kao Sparta Prag u Češkoj, dolaze im najveći talenti koji koštaju maksimalno dva milijuna eura", rekao je Lecjaks.

Dinamo juriša na Viktoriju u pobjedničkoj formaciji: Postave, taktika i ključ velikog okršaja! Analiza Milana Stjelje Dinamo - Viktoria

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider