Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nebesko plavi u deliriju

Lazio sanja senzacionalan naslov, srpski heroj velike pobjede poručio Juveu: "Nećemo odustati!"

Plavi dio Rima ove sezone ima razloga za slavlje. Gradskog rivala više ne vide ni u retrovizoru, a vodeći Juventus nalazi im se odmah ispred haube...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Nikad na Lazio'', popularna je kladioničarska uzrečica koja sugerira koliko su rimski nebesko plavi nepouzdani, skloni kiksovima te promjenjivoj formi i rezultatima.

Međutim, čini se da će, barem ove sezone, kladioničari morati pronaći novi klub kao sinonim za dežurne kiksere i rušitelje listića. Lazio već 19 utakmica ne zna za poraz, a nakon preokreta protiv Intera (2:1) probili su se na drugo mjesto sa samo bodom manje od Juventusa.

gol expired Donedavno igrao u Hajduku, a sada je oduševio protiv Reala: "Može se nositi sa svjetskim klasama" divider

Plavi dio Rima je u deliriju, Olimpico dugo nije svjedočio takvoj fešti. Je li moguće da će družina Simonea Inzaghija osvojiti naslov? Još na početku sezone to je izgledalo kao najljepši san, ali sada već izgleda kao realna mogućnost.

Rimljani su posljednji prekinuli dominaciju bogatog sjevera, hoće li se povijest ponoviti?

Rim je posljednji put slavio naslov na prijelazu stoljeća – 2000. prvak je bio Lazio, a 2001. Roma. Rimljani su tako barem nakratko prekinuli tradicionalnu dominaciju bogatog sjevera, koja je trajala od 1990. i Maradonina Napolija.

Nakon dvostrukog rimskog slavlja Serie A vratila se svojim standardnim tokovima – Juventus, Inter i Milan osvojili su posljednjih 18 naslova, s tim da je Stara dama uzela posljednjih osam. Juve se nametnuo kao dominantna sila talijanskog nogometa, ali ne mogu ni oni baš dovijeka osvajati naslove.

gol expired Šok za Dinamo: Reprezentativac Perić šest mjeseci izvan terena, propustit će Euro divider

Ova sezona sjajna je prilika izazivačima - Stara dama nije uvjerljiva kao prije, a napokon imaju i dostojnu konkurenciju. Inter je dovođenjem Antonija Contea i nekoliko skupih pojačanja bacio rukavicu u lice prvacima; na početku se činilo da će Nerazzurri i Bianconeri voditi mrtvu utrku za vrh, ali s leđa se prišuljao Lazio i prometnuo se u ozbiljnog kandidata za prekidanje torinske dominacije.

Već dobro poznata momčad i protuotrov za Juventus

Nije Lazio nešto spektakularno trgovao ove sezone, radi se o već dobro poznatoj momčadi – ubojiti Ciro Immobile u napadu, Sergej Milinković-Savić i Luis Alberto u vezi, Inzaghi na klupi od 2016. godine… Momčad doživljava vrhunac rasta, a pokazali su se kao pravi protuotrov za Juventus – dobili su ih već dvaput ove sezone, prvo u prvenstvu pa u Superkupu, oba puta s 3:1.

gol expired Šok za Dinamo: Reprezentativac Perić šest mjeseci izvan terena, propustit će Euro divider

"Mi smo obitelj i to se vidi na terenu. Nadamo se da ćemo ostati na ovom putu. Naslov prvaka nije obveza, nego plasman u Ligu prvaka. Idemo utakmicu po utakmicu. Poruka Juventusu? Moraju znati da smo tu i da nećemo odustati", poručio je heroj velike pobjede protiv Intera Milinković-Savić, strijelac gola za konačnih 2:1.

Tko će slaviti u napetoj utrci?

U Vječnom Gradu Roma je popularniji klub, dok navijači Lazija vide sebe kao elitu, pobornike starijeg od dvaju velikih rivala. Lazio je trenutačno čak 17 bodova ispred gradskog rivala, koji mu je ipak dvaput otrgnuo bodove u utrci za naslov – u oba derbija bilo je 1:1.

Vidjet ćemo hoće li se to pokazati presudnim u napetoj utrci za vrh u kojoj je svaki bod zlata vrijedan. Lazio čeka još nekoliko vrlo teških izazova, pogotovo gostovanja kod Atalante i Juventusa. Uskoro će i Derby d'Italia, susret Juventusa i Intera u Torinu (1. ožujka).

Naravno, tu je još cijeli niz malih utakmica na kojima se, kaže stara nogometna mudrost, osvajaju prvenstva. Vidjet ćemo tko će prvi proći kroz cilj, za promjenu, vrlo napete utrke za Scudettom.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider