Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sastanak u Torinu

Kuha se nešto veliko: Barca radi na dva velika transfera, skuplja milijune za Xavijev projekt

Predsjednik Barcelone iskoristio je ždrijeb Lige prvaka i Europske lige u Nyonu da skokne do obližnjeg Torina i susretne se Minom Raiolom, poznatim nogometnim agentom koji vodi brigu o Haalandovoj karijeri.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Napadač Borussije Dortmund i norveške reprezentacije Erling Haaland na meti je gotovo svih najvećih klubove Europe.

Norvežanin je velika želja izranjavane Barcelone za sljedeću sezonu. Katalonci su u velikim problemima, i rezultatskim i financijskim, ali baš zato im je potrebna transferna bomba kako bi se podigli i opet raspalili maštu ojađenim navijačima. Joan Laporta zna kako se to radi, te je ispite svladavao još prije 17-18 godina.

Predsjednik Barcelone iskoristio je ždrijeb Lige prvaka i Europske lige u Nyonu da skokne do obližnjeg Torina i susretne se Minom Raiolom, poznatim nogometnim agentom koji vodi brigu o Haalandovoj karijeri.

Sastanak Laporte i Raiole u Torinu

Sastanak je održan u jednom poznatom hotelu u talijanskom gradu, otkrio je talijanski novinar Fabrizio Romano, koji slovi kao stručnjak za pitanja oko mercata.

Laporta i Raiola već godinama su u odličnim odnosima. Posljednji put sastali su se prošlog ljeta u Barceloni. Doduše, Raiola je poslije svratio i do Madrida. Talijanski agent bio je na europskoj turneji, pa se to moglo tumačiti na razne načine. Novi sastanak s Laportom u Torinu naznačuje da se nešto kuha.

gol expired Real iznenada preuzeo vodstvo u utrci za traženog braniča: Uzima ga na kraju sezone bez odštete divider

Koliko je realno, drugo je pitanje. Laporta zna kako Raiola diše, teško da snuje kako će odreći tko zna milijuna samo da bi Haaland prešao u Barcelonu. No ako Laporta uspije skupiti dovoljno novca, bliskost s Raiolom mogla bi biti od presudne važnosti.

Prošlog tjedna talijanski je agent izjavio da bi se Haaland mogao pridružiti četirima momčadima - Bayernu, Manchester Cityju, Real Madridu i Barceloni – tako da sastanak u Torinu ima dodatnu težinu.

Haaland velika želja Barcelone

U Torinu je bio i direktor Barcelone Mateu Alemany, kao i Jordi Cruyff, koji je dobio na važnosti katalonskom klubu nakon odlaska Ramona Planesa. Cruyff uloga u dovođenju igrača postala je puno bitnija.

Haaland je Barcina velika želja za sljedeću sezonu, ali bit će potrebno vidjeti mogu li se Katalonci uhvatiti u koštac s rivalima, koji su u ovom trenutku gotovo svi redom financijski jači. U tom smislu bit će od velike važnosti da Barca izbori nastup u Ligi prvaka sljedeće sezone. Bez toga neće ići.

gol expired Totalni rat između Reala i UEFA-e: Madriđani pucaju od bijesa, lakrdija odgađa Mbappeov potpis divider

Prema informacijama španjolskog novinara Gerarda Romera, predsjednik Barçe zamolio je Raiolu da smanji proviziju koju namjerava naplatiti. Laporta mu je dao do znanja da će Haaland biti najsjajnija figura u Xavijevom projektu slaganja nove trofejne Barcine momčadi.

Noussair Mazraoui na meti Barce

Laporta igra na kartu novih televizijskih ugovora La Lige, sponzorskih ugovora i prodaje nekih igrača. Ako se sve poklopi, Barca bi mogla skupiti pozamašan iznos.

Haaland nije bio jedina točka sastanka. Govorilo se i o Noussairu Mazraouiju, desnom beku Ajaxa kojem ugovor istječe 30. lipnja. Treba li reći da je i on u zvjezdanoj štali talijanskog mešatara...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider