Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
LA MASSIA NE STAJE

Barcelona ima novog čudesnog klinca: 16-godišnjak donio pobjedu u spektaklu protiv Villarreala

Junak velike Barcelonine gostujuće pobjede kod Villarreala bio je 16-godišnji Lamine Yaval.

Lamile Yamal (Foto: Afp)

U redovima Barcelone uistinu je teško ostati bez adekvatnih igrača za prvu postavu. Potvrdilo se to još jednom na susretu koji je Blaugrana odigrala u Villarrealu, gdje je slavila rezultatom 3:4.

Bila je to čudesna utakmica u kojoj je Barcelona vodila 2:0, da bi domaći preokrenuli i poveli 3:2, a onda sve prosuli te je završilo pobjedom gostiju rezultatom 3:4.

U prvom sastavu 16-godišnji klinac

Barcelona ovog puta nije zaigrala u mladoj postavi. Prosjek godina udarne momčadi bio je za njih podosta visokih 28.1, a bio bi on još i veći da Xavi od prve minute nije dao priliku mladiću koji je prošlog mjeseca napunio 16 godina.

To je Lamine Yamal, koji je na kraju po mnogim medijima proglašen igračem susreta, a po Sofascoreu je bolje ocijenjen tek Frenkie De Jong.

Yamal, koji igra na desnom krilu, već je u 12. minuti susreta krasno asistirao Gaviju (pogledati OVDJE), a odigrao je i ključnu ulogu kod pogotka Roberta Lewandowskog za završnih 3:4. Njegov udarac iz driblinga pogodio je vratnicu, nakon čega se lopta odbila do Poljaka kojem nije bilo teško pospremiti ju (pogledati OVDJE).

Ne treba nas čuditi da se polako stvara jedna nova manija oko klinca iz La Massije. Njegova predstava uistinu je bila impresivna, a postao je najmlađi asistent na nekoj utakmici La Lige u 21. stoljeću. 

Ima li Barcelona novog čudesnog nogometaša? Bit će zanimljivo pratili.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider