Košarka
SPORTOVI
Košarka
"nije bilo šanse da prođem"

Bivši NBA prvak otkrio kako je prevario test za droge: Lažnom "alatkom" do Olimpijskih igara

Nakon karijere se predozirao i gotovo umro, a problemi s drogama počeli su još dok je bio mlada NBA zvijezda.

Ron Artest, Lamar Odom i Kobe Bryant (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Lamar Odom bivša je NBA zvijezda i dvostruki prvak s Los Angeles Lakersima. Široj javnosti poznat je i kao bivši muž Khloe Kardashian, a njegovi problemi s ovisnostima često su punili medijske stupce nakon završetka bogate karijere.

Odom je nedavno priznao da je bio ovisnik o seksu i da je ''spavao s 2000 žena.'' Osim takve ovisnosti, imao je problema i s drogama – prije tri godine se predozirao i gotovo umro - koji su počeli još puno prije kraja karijere.

Odom je u svojim memoarima otkrio kako je prevario test za droge uoči Olimpijskih igara još 2004. godine, kada mu je bilo 25 godina.

''Sreća jer sam bio na popisu 12 igrača za Olimpijske igre brzo se pretvorila u nervozu kada su me obavijestili da moram proći test za droge. Nazvali su me iz Saveza i rekli da će ispitivač doći do moje kuće. Nije bilo baš nikakve šanse da prođem, tog ljeta pušio sam marihuanu svaki dan. Uhvatila me panika", prenosi magazin People u ekskluzivnom izvatku iz njegovih memoara.

"Počeli smo 'guglati' lažne penise i smišljati načine da prevarimo test", napisao je Odom, koji je na kraju naručio lažni penis, ali bio je "paranoičan da neće funkcionirati."

Na kraju je njegov privatni trener ubacio svoj urin u spremnik lažnog penisa. Odom je njegov čisti urin uspješno "podvalio" kao svoj i otišao u Atenu.

Tamo, međutim, nije osvojio zlato – bio je to jedan od samo četiri olimpijska turnira koja nije osvojio SAD. Zlatom su se okitili Argentinci, a Odom i društvo za utjehu su dobili broncu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider