Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nastavljaju oduševljavati

Sevilla povela u Gironi, a onda se pojavio on: Ubojiti Ukrajinac zabio hat-trick u samo šest minuta!

Girona je nastavila sa sjajnim rezultatima u španjolskoj La Ligi.

Artem Dovbyk (Foto: Afp)

Nogometaši Girone svladali su Sevillu 5:1 na domaćem terenu u sklopu 21. kola i tako se vratili se na vrh španjolske La Lige.

"Euforija" protiv "depresije", najavili su španjolski mediji ogled Girone i Seville, klubova koji se nalaze na supotnim stranama ljestvice. Girona u borbi za naslov, a Sevilla na rubu zone ispadanja.

Rouen - Toulouse Drama u francuskom Kupu: Branitelj naslova ispao od trećeligaša nakon 12 serija jedanaesteraca divider

Počelo je sjajno za goste. Sevilla je povela već u 10. minuti golom Isaaca Romera, no samo devet minuta kasnije već je bilo 3:1 za Gironu, a sva tri gola zabio je ukrajinski napadač Artem Dovbik. S ovim "hat-trickom" Dovbik je stigao do brojke od 14 golova i dijeli vodeću poziciju na ljestvici strijelaca s veznjakom Real Madrida Judeom Bellinghamom.

Domaćinu je svega deset minuta trebalo kako bi i u drugom poluvremenu zatresli gostujuću mrežu. Ovoga puta gol je zabio Viktor Cigankov, a konačnih 5:1 postavio je Christian Stuani u 89. minuti. Pobjeda Girone je mogla biti još uvjerljivija, no Portu je u 37. minuti pogodio prečku, a Yangel Herrera u 54. minuti stativu. Ivan Rakitić nije nastupio za goste.

Danska - Norveška Poznati prvi polufinalisti rukometnog Eura: Dalje idu europski i svjetski prvak divider

Girona se ovom pobjedom vratila na vrh ljestvice s bodom više od Real Madrida koji je na dramatičan način pobijedio "fenjeraša" Almeriju sa 3:2 nakon što je gubio 0:2 nakon prvog poluvremena.

Girona vodi na ljestvici sa 52 boda, Real ima bod manje i susret manje, a treća je Barcelona sa 44 boda i utakmicom manje. Athletic Bilbao je četvrti sa 41 bodom, dok Atletico Madrid na petom mjestu ima 38 bodova i dva susreta manje.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider