Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakvo ludilo

Drama u francuskom Kupu: Branitelj naslova ispao od trećeligaša nakon 12 serija jedanaesteraca

Toulouse je već u šesnaestini finala ostao bez prilike da obrani titulu osvajača Kupa.

Rouen - Toulouse (Foto: Afp)

U šesnaestini finala francuskog nogometnog Kupa ispao je branitelj naslova Toulouse, njega je na domaćem terenu svladao trećeligaš Rouen nakon drame jedanaesteraca s ukupnih 15-14.

Osnovnih 90 minuta završilo je 3-3, s tim da se Toulouse prošuljao do jedanaesteraca nakon što je za 3-3 zabio Nicolaisen u 92. minuti. Nakon čak dvanaest serija jedanaesteraca Toulouse je ipak pokleknuo te se već u šesnaestini finala oprostio od moguće obrane naslova.

Ivan Dolček Hajduk prodao napadača: Karoglan ga zamijenio nakon samo 12 minuta u svom debiju divider

Nakon što je Rouen poveo u 16. minuti kada je strijelac bio Bezzekhami, Toulouse je preokrenuo rezultat i poveo 2-1 golovima Sierra u 19. iz jedanaesterca te Gboha u 32. minuti. Uslijedio je potom novi preokret, ali ovaj put u izvedbi domaćih nogometaša. Sanson je krajem prvog dijela realizirao jedanaesterac za 2-2, dok je domaćin poveo u 64. minuti golom Bouzamoucha. Toulouse je do kraja izborio jedanaesterca, ali i tijekom njih izvukao deblji kraj.

Harry Kane Katastrofa Bayerna na Allianz Areni: Ovo se posljednji put dogodilo 2008. godine divider

S minimalnih 1-0 Lille je golom Haraldssona u 33. minuti pobijedio kod Racinga, dok je u prvoligaškom obračunu Strasbourg u gostima nadjačao Clermont 3-1. Strijelci su za Strasbourg bili Sylla u 32., Diarra u 48. te Bakwa u 60 minuti. Počasni gol na drugoj strani dao je Zeffane u 88. minuti.

Uz minimalnih 1-0 Le Havre je u gostima bio bolji od Chateaurouxa. Jedini pogodak dao je Ngoura u nadoknadi prvog dijela.

Ranije su plasman u osminu finala izborili Lyon, Laval, Le Puy Foot, Brest, Valenciennes, Monaco, Nica i PSG. U srijedu se igra posljednja utakmica ove faze francuskog Kupa, a sastaju se Feignies Aulnoye - Montpellier.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider