Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bez iznenađenja

Poznati prvi polufinalisti rukometnog Eura: Dalje idu europski i svjetski prvak

Danska, aktualni svjetski prvak, potvrdila je prolaz u polufinale Eura 2024. u Njemačkoj.

Danska - Norveška (Foto: Afp)

U posljednjem susretu 3. kola skupine II Danska je svladala Norvešku (29:23) i tako osigurala plasman u polufinale Europskog rukometnog prvenstva, a ovim rezultatom mjesto među četiri najbolje ekipe osigurala je i Švedska.

Šveđani, aktualni europski prvaci koji se nalaze na drugom mjestu skupine II, u ranijem su terminu uvjerljivo svladali Portugal (40:33).

Marko Šepat VIDEO Dobre vijesti iz Njemačke! Svi bi trebali biti spremni za Island, Perkovac razmišljao o novom igraču divider

Aktualni svjetski prvaci i olimpijski doprvaci Danci nisu imali previše problema protiv Norveške. Već nakon prvog poluvremena vodili su sa sedam razlike (18:11) i nastavku susreta rutinski su priveli utakmicu kraju.

Norveška je početkom drugog dijela zaprijetila smanjivši na četiri gola zaostatka (15:19), no Danska se vrlo brzo odlijepila na sedam razlike (23:16) i priči je bio kraj.

Švedska - Portugal Europski prvaci uvjerljivo slavili u Hamburgu: Za polufinale im treba pobjeda svjetskog prvaka divider

Dance su do nove pobjede predvodili Hans Lidberg, Mathias Gidsel i Simon Pytlick sa po pet golova, dok je sjajni Emil Nielsen imao 15 obrana. Kod Norvežana Alexandre Blonz je zabio pet, a Sander Sagosen četiri gola. Norveški vratari Sittrup Bergerud i Kristian Saveras imali su zajedno 10 obrana.

Danci su pobjedom protiv Norveške u polufinale gurnuli i Šveđane koji su u ranije odigranom susretu porazili Portugal sa 40:33. Slovenija i Portugal u zadnjem kolu mogu bodovno dostići Švedsku u slučaju njezina poraza od Norveške, no Šveđani su u međusobnom srazu u boljoj poziciji od obje ekipe.

Niels Versteijnen Što je ovo bilo?! Čudesna utakmica na Europskom prvenstvu, jedan igrač sprašio 15 golova! divider

Danska ide dalje kao pobjednik skupine, a Švedska kao drugoplasirana.

Na ljestvici vodi Danska s osam bodova, Švedska ima šest bodova, dok Slovenija i Portugal imaju po četiri boda. Norveška je na dva boda, a Nizozemska je bez bodova.

U posljednjem kolu, 23. siječnja sastaju se Nizozemska - Portugal, Slovenija - Danska, te Švedska i Norveška.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider