Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
povratak nogometa

Španjolska La Liga čestitala HNL-u, Talijani još ne znaju kada bi se mogla nastaviti Serie A

Nogomet se polako vraća u normalu, ali još je puno pitanja u zraku.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Španjolska nogometna liga čestitala je javno zemljama koje su odlučile nastaviti s nogometnim prvenstvima, među ostalima i Hrvatskoj, te poručila kako u lipnju očekuje nastavak u Španjolskoj.

"Želimo čestitati Bundesligi što je tamošnja vlada odlučila pokrenuti prvenstvo u drugoj polovici svibnja, a također i ostalim reaktiviranim ligama u Poljskoj, Izraelu, Turskoj, Hrvatskoj, Bugarskoj, Srbiji, Mađarskoj, Danskoj i Portugalu", navela je La Liga u priopćenju.

"To je jako dobra vijest za europski nogomet, vraćanje u normalu i reaktivaciju gospodarski i društveno važne aktivnosti koja u Španjolskoj sudjeluje s 1,37 posto u BDP-u te zapošljava 185.000 radnika", dodala je.

Uskoro počinju treninzi u Španjolskoj

U Španjolskoj, zemlji s najviše oboljelih od koronavirusa u Europi, prvenstvo je zaustavljeno 13. ožujka, a klubovi poput Barcelone, Real Madrida i Atlético Madrida u srijedu su testirali svoje igrače na koronavirus u klupskim centrima. Ovaj vikend individualno bi mogli početi trenirati hrvatski reprezentativci Ivan Rakitić, Luka Modrić i Šime Vrsaljko, koji su više od 50 dana zatvoreni u svojim kućama.

gol expired Barca se još nije oporavila: Prije godinu dana Kloppovi Redsi šokirali su ih, a jedan korner ušao je u povijest divider

"La Liga i klubovi nastavljaju raditi da se u Španjolskoj također nastavi nogomet, a taj put otpočeo je u srijedu liječničkim testiranjem igrača", istaknula je La Liga pod kojom se nalaze 42 kluba prve i druge lige.

Glasnogovornik Real Madrida rekao je nakon testiranja da klub trenutačno nema određen datum početka individualnih treninga. "Oni bi mogli početi u petak ili subotu, a ako ne tada onda u nedjelju ili ponedjeljak. O tome će odlučiti trener Zinedine Zidane“, dodao je.

Barcelona je poručila u priopćenju kako će njezini igrači početi trenirati idućih dana, dok se u Atléticu nadaju povratku u petak.

Ministar Spadafora: Trenutačno je nemoguće odrediti datum nastavka Serie A

Još je neizvjesna situacija u Italiji. Talijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora izjavio je da je trenutno nemoguće odrediti datum kada će se nastaviti natjecanje u nogometnoj Serie A.

gol expired Košarkaši četiriju NBA klubova u petak mogu početi s treninzima divider

"Svi se nadamo da će se nogometno prvenstvo nastaviti, ali trenutačno je nemoguće odrediti datum kada će to biti. U nogometu nije moguće fizičko distanciranje niti uporaba zaštitnih maski. Tek smo počeli sa postupnim ublažavanjem restriktivnih mjera i trebamo pričekati da vidimo kako će se situacija razvijati", kazao je ministar Spadafora.

U Italiji je od koronavirusa umrlo više od 29.000 ljudi, a broj zaraženih je oko 213.000. U ponedjeljak su se počele postupno ublažavati mjere, a neki talijanski prvoligaši počeli su sa individualnim treninzima, i to dva tjedna ranije negoli je prvotno bilo predviđeno.

Zbog pandemije koronavirusa Serie A zaustavljena je 9. ožujka. Do kraja prvenstva ostalo je još 12 kola, a sve bi se utakmice trebale igrati pred praznim tribinama. Optimistična predviđanja govore da bi sezona u Serie A mogla biti nastavljena u lipnju, a završila bi početkom kolovoza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider