Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
a ima samo 18 godina!

On je najtraženiji na svijetu i oduševljava svojim stavom: Evo zašto je rekao NE Realu

Kylian Mbappe je nogometaš čije ćemo izgovarati sljedećih 15-ak godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Polako, ali sigurno bliži se kraj ere Lionela Messija i Cristiana Ronalda. Polako na scenu stupaju neki novi klinci, a onaj koji ih predvodi zove se Kylian Mbappe. Ovaj 18-godišnji napadač Monaca naprosto je eksplodirao ove sezone.

S klubom iz Kneževine je stigao do polufinala Lige prvaka izbacivši u nokaut fazi Manchester City i Borussiju Dortmund, a u francuskom je prvenstvu prekinuo dominaciju PSG-a i osvojio prvi naslov prvaka nakon 17 godina čekanja. Nije on sam to napravio, no njegovih 26 pogodaka i hrpa asistencija itekako su sudjelovali u prelijepoj sezoni momčadi našeg Danijela Subašića.

Baš kao i cijeli ovosezonski Monaco, Mbappe svojom igrom jednostavno ostavlja bez daha. Ta lakoća pokreta, brzina i snalažljivost pred golom protivnika zbilja nije dugo viđena. O mnogim se igračima pišu slični hvalospjevi, ali tko je gledao ovog mladića zna da sve što ste o njemu čuli stoji.

A nismo previše slušali samog Kyliana, dečka iz pariškog predgrađa Bondy, sina afričkih imigranata iz Senegala odnosno Alžira, od kuda mu je majka.

''Svi kažu da je nogomet posao, ali ja sam stigao u Monaco raditi nešto što volim. A kada to radite, onda lakše ustajete svakog jutra'', rekao je u intervjuu za beIN Sports.

Odbio Real, shvatit ćete zašto

Ovog tinejdžera doslovno žele svi najbogatiji europski klubovi. PSG ga poziva da se vrati doma u Pariz, Real Madrid mu je već ponudio da bude novi Galacticos, ali on i Monaco odbili su transfer vrijedan 120 milijuna eura, što bi bio svjetski rekord.

Želi ga i Jose Mourinho u Manchester Unitedu, koji je progutao bivšu veliku nadu Monaca Martiala, želi ga Jurgen Klopp u Liverpoolu. No svi su zasad dobili odbijenicu.

''Moje ime se proteklih dana jako često izgovara, ali to me ne opterećuje. Kao ni moju obitelj ni moj klub. Ako budem mijenjao sredinu, sa mnom će ići i moj brat. U godinama sam kada je potrebno igrati stalno. Ako želiš biti dobar, moraš igrati konstantno'', rekao je Mbappe i tako otkrio zašto mu se ne žuri napustiti Monte Carlo.

''Mjesto u momčadi bit će jako važno za moj izbor. Ovo je bila godina mog otkrića, a sljedeće godine se moram potvrditi.''

Ima sreće što i Monaco slično razmišlja. Oni bi htjeli još jednu sezonu zadržati Mbappea.

''Nitko mi neće reći gdje ću ja igrati. O tome odlučujemo ja i moja obitelj. To će biti moj izbor.''

Mnogi mediji prenose ove njegove riječi i svi redom iskazuju divljenje kako razmišlja ovaj mladić. Oduševio je svojim odgovorima, ne zato što je odbio ove klubove, već zbog njegovih stavova.

''Kad pričamo o nogometu, ja jesam ispred svojih godina, ali kad gledamo život, ja sam i dalje 18-godišnje dijete.''

Njegova skromnost obara s nogu iako živi u mondenom Monte Carlu.

''Tko me vozi na trening? Mama. Ili klupski vozač Amir. To što nemam automobil nije neka stvar, naučiš se. Pa riječ nogometaš se ne rimuje s Ferrari.''

I još jednom je dao svima do znanja tko je onaj razarač protivničkih obrana.

''Ja sam dijete. Majka mi i dalje govori napravi ovo, donesi ono. Učim kao i svi drugi. Obećavam vam da se neću promijeniti. Mislim da sam stigao do ovdje jer sam uvijek bio ''ja''. Ako se promijenim, postat ću nešto što nisam ja, a to je teško.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider