Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Iz aviona je bilo jasno...

Portugal i Cristiano Ronaldo pokradeni u Beogradu: Kako to sudac nije vidio?!

Derbi dana u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. igrao se u Beogradu gdje su se sastale Srbija i Portugal.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U najzanimljivoj utakmici dana u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. u Beogradu su Srbija i Portugal odigrali 2:2, a dvoboj će ostati upamćen po velikoj, ogromnoj pogrešci sudaca u posljednjim trenucima.

Cristiano Ronaldo je s desne strane pokraj istrčalog vratara Marka Dmitrovića gurnuo loptu i ona je prešla gol-liniju prije nego li ju je Stefan Mitrović izbio natrag u polje.

Bilo je evidentno da se radi o pogotku, ali nizozemski sudac Danny Makkelie i njegov pomoćnik ostali su pri svojoj odluci. Budući da u kvalifikacijama nema VAR-a, Makkelie nije imao priliku za "popravni ispit", a da stvar bude još luđa, pokazao je žuti karton Ronaldu koji je žestoko prosvjedovao.

Suci pomogli Srbiji i na početku drugog poluvremena

Portugal je stigao do velike prednosti u prvom poluvremenu s dva gola glavom Dioga Jote (11, 36), no Srbija je u nastavku uspjela spasiti bod i uz obilatu sudačku pomoć. Već u prvoj minuti nastavka Aleksandar Mitrović (46) je smanjio na 1-2 no nizozemska sudačka postava propustila je označiti zaleđe u kojemu se prethodno nalazio asistent Radonjić. Na 2:2 poravnao je Filip Kostić (60) iz lijepe akcije

U drugom susretu ove skupine Luksemburg je senzacionalno kao gost svladao Irsku sa 1:0 (0:0) golom Rodriguesa (85).

Srbija i Portugal sada imaju po četiri boda, treći je Luksemburg s tri, a slijede Azerbajdžan i Irska bez bodova.

Česi remizirali s Belgijancima

Suparnik Hrvatske u skupini na ovoljetnom EURU Češka u susretu je skupine E u Pragu odigrala 1:1 (0:0) protiv Belgije. Češku je do prednosti doveo Provod (50), a poravnao je Lukaku (60). U drugom dvoboju te skupine Bjelorusija je nadigrala Estoniju sa 4:2 (1:1).

Češka i Belgija su na po četiri boda, Bjelorusija ima tri, a Wales i Estonija su bez bodova.

Turska je u svom drugom nastupu u skupini G ostvarila drugu vrijednu pobjedu svladavši u Malagi kao gost Norvešku sa 3:0 (2:0). Dvostruki strijelac bio je Tufan (4, 59), a jedan gol dodao je Soyuncu (28). Prije tri dana Turska je kao domaćin nadigrala Nizozemsku sa 4:2.

Drugu pobjedu ostvarila je i Crna Gora, ali ona je igrala protiv mnogo slabijih suparnika. Nakon Latvije, Crnogorci su svladali i Gibraltar, njih sa 4:1 (2:1). Golove za Crnu Goru postigli su Beqiraj (26), Simić (43), Tomašević (53) i Jovetić (80), dok je na 1:1 nakratko poravnao Stryche (30-11m).

Nizozemska je do prvih bodova stigla 2:0 (1:0) pobjedom protiv Latvije u Amsterdamu, a strijelci su bili Berghuis (42) i De Jong (69).

Turska i Crna Gora su na vrhu sa po šest bodova, Nizozemska i Norveška imaju po tri, dok su Latvija i Gibraltar bez bodova.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider