Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nadamo se

Kustić zadovoljan odlukom Vlade: ''Za koju godinu naša stadionska infrastruktura bit će puno bolja''

Marijan Kustić zadovoljan je dogovorom Vlade, Zagrebačke biskupije i Grada Zagreba.

Marijan Kustić i Zlatko Dalić (Foto: Goran Mehkek/Cropix)

Vlada Republike Hrvatske na današnjoj je sjednici donijela odluku o sklapanju Sporazuma o razumijevanju i podršci sa Zagrebačkom nadbiskupijom i Gradom Zagrebom u vezi rekonstrukcije stadiona Maksimir, što je pozdravio predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Sporazumom će se utvrditi preduvjeti da se pristupi realizaciji projekta izgradnje sportske građevine od nacionalnog interesa, stadiona Maksimir, te da izgradnja započne u najkraćem mogućem roku.

10 crkvi za zemljište Maksimira

Prema Sporazumu, Zagrebačka nadbiskupija povući će sve prijedloge za povrat imovine koji se odnose na zemljište gdje je izgrađen stadion Maksimir i popratni objekti, a s druge strane će joj biti omogućena izgradnja ili rekonstrukcija objekata Katoličke Crkve na 10 lokacija u Gradu Zagrebu.

Dejana Milosavljević Velika pobjeda hrvatskih rukometašica: Savladale Crnu Goru i zakoračile prema četvrtfinalu! divider

"Današnja odluka Vlade RH o sporazumu sa Zagrebačkom nadbiskupijom novi je konkretan i iznimno važan korak prema gradnji novog stadiona Maksimir. Pozdravljamo takvu odluku Vlade RH koja pokazuje veliku predanost rješavanju stadionskog pitanja, ali i općenito sportske infrastrukture u Hrvatskoj. To pokazuje da djelima prepoznaje vrijednost koju hrvatski sport, a posebno nogomet, ima u hrvatskom društvu, kao i da poštuje rezultate koje postižemo u svjetskim okvirima", poručio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

"Vjerujem da će ovakvu odluku podržati i zagrebačka Gradska skupština, nakon čega će biti ispunjeni svi preduvjeti za daljnje konkretne korake. Kada ovoj odluci Vlade RH pribrojimo predstavljene projekte stadiona Kantrida te kampa Hrvatskog nogometnog saveza, možemo reći da je ovo bio itekako važan tjedan za nogometnu infrastrukturu u Hrvatskoj.

Ozljeda Marte Batinović Agonija Hrvatice na golu Crne Gore: Teška ozljeda naše nekadašnje najbolje rukometašice divider

K tome, najavljeni su i stadionski projekti u Splitu i Koprivnici, u Osijeku već imamo sjajno zdanje, te smatram da imamo svako pravo vjerovati da će kroz nekoliko godina slika naše stadionske infrastrukture biti puno bolja nego što je danas", rekao je Kustić za službenu stranicu HNS-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider