Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
DRAMA U STILU KAUBOJA

Velika pobjeda hrvatskih rukometašica: Savladale Crnu Goru i zakoračile prema četvrtfinalu!

Hrvatske rukometašice savladale su Crnu Goru u prvoj utakmici drugog kruga Svjetskog prvenstva.

Dejana Milosavljević (Foto: Profimedia)

U pravoj drami hrvatske su rukometašice savladale Crnu Goru rezultatom 26:25 i sad imaju itekako realne šanse za plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Naše djevojke umalo su prokockale veliku prednost koju su imale kroz praktično cijelo drugo poluvrijeme, no crnogorska igračica Itana Grbić promašila je praktično zicer, desetak sekundi prije kraja utakmice.

Naše djevojke zadržale su posjed do kraja utakmice i moglo je krenuti veliko slavlje.

Hrvatska odmah došla do vodstva, ali do poluvremena ga izgubila

No, krenimo ispočetka. Hrvatice su dobro započele susret te su došle do vodstva 4:1 i 5:2, nakon čega su se Crnogorke polako vratile. Do izjednačenja došle su na 6:6, no vodstvo nisu imale. Naše cure dvaput su se vraćale na dva pogotka prednosti, posljednje 13:11, no Crnogorke su na krilima Sinjanke Mateje Pletikosić ipak izborile odlazak na odmor s 13:13.

Prvi dio obilježila je i teška ozljeda najbolje vratarke prvog kruga prvenstva, Marte Batinović, koja je morala biti iznesena s terena.

Odlično je Hrvatska otvorila drugo poluvrijeme, a posebno je dobro radila vanjska linija, dok je vrata preuzela Lucija Bešen i sjajno zaustavila nekoliko šuteva.

Odlično otvaranje drugog dijela

Pobjegla je Hrvatska brzo na 19:14 i sve se činilo da imaju utakmicu u svojim rukama. Prednost se polako ipak počela topiti u posljednjih deset minuta. Osam minuta prije kraja došle su Crnogorke na 23:21, na što Ćamila Mičijević pogađa bombu iz solo akcije za 24:21.

Taj pogodak ipak nije donio mirnoću nego dodatnu nervozu i četiri minuta prije kraja Crna Gora smanjila je na 24:23.

Mičijević pogađa nakon toga za 25:23, a onda i Stela Posavec za 26:23 i pobjeda je bila gotovo tu. No, donijele su nam cure već opisanu nervozu. Dva loša napada te s druge strane dva dobra i evo Crne Gore na 26:25, s nešto više od minute prije kraja.

Itana Grbić promašila nemoguće

Dajana Milosavljević promašila je ulazak s krila i Crnogorke su dobile priliku doći do izjednačenja. Obranile su Hrvatice nekoliko ulazaka prije nego su suci podigli ruku. Onda se dogodila katastrofalna reakcija obrane. Ostavile su potpuno otvorenu sredinu, gdje je točno do sedmerca došla Itana Grbić, a onda praktično zicer poslala pored gola.

Reprezentativke Hrvatske zadržale su posjed i mogle su početi slaviti.

Ova pobjeda dovodi Hrvatsu u sjajnu poziciju. Za plasman u četvrtfinale trebaju nam pobjede protiv Kameruna i Mađarske, uz uvjet da Crna Gora ne iznenadi Švedsku. Dakle, napravljen je ogroman korak, a onda je i četvrfinale, koje donosi kvalifikacijski olimpijski turnir, itekako realno.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider