Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ukupno četiri crvena

Osijek se osvetio Varaždinu i izborio četvrtfinale Kupa, masovna tučnjava na kraju utakmice!

U osmini finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa Osijek je slavio u Varaždinu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U najjačoj utakmici osmine finala Hrvatskog nogometnog kupa Osijek je kao gost svladao Varaždin s 2:1 i plasirao se u četvrtfinale, a susret će ostati upamćen po masovnoj tučnjavi koja se dogodila u sudačkoj nadoknadi.

Sudac Igor Pajač podijelio je poslije svega toga tri crvena kartona, dva domaćinima (Oliver Zelenika, Jorgo Pellumbi) i jedan gostima (Antonio Mance).

Došlo je do gužve na sredini travnjaka, situacija je eskalirala i uskoro su na teren uletjeli i pričuvni igrači te članovi stručnog stožera obaju sastava.

gol expired Sad kad je Rijeka ispala, jesmo li doznali i gdje će se igrati ovosezonsko finale Kupa? divider

Što se tiče onih normalnih nogometnih događanja, treba reći da su Osječani vrlo rano načeli Varaždince. Baš kao što je to bio slučaj i u nedavnom prvenstvenom ogledu ovih klubova u baroknom gradu, Osijek je došao u vodstvo u ranoj fazi utakmice. Ovaj put je u devetoj minuti strijelac bio Mijo Caktaš.

Caktaš i Kleinheisler odveli Osijek u četvrtfinale

No, za razliku od spomenute utakmice u kojoj je Varaždin izveo preokret već do poluvremena i u konačnici potopio Osijek, momčad Renea Pomsa ovaj put je prikazala veću taktičku zrelost, sačuvala tu prednost do odlaska na odmor, a zatim i preko Laszla Kleinheislera došla do dva gola viška.

Činilo se kako Osijek mirno plovi prema četvrtfinalu Kupa, ali onda je jedan neoprezan i preoštar start Jevhena Čeberka na Agona Elezija zakomplicirao tijek zbivanja, jer osječki Ukrajinac je dobio izravni crveni karton.

Varaždinci nakon toga kreću u totalni juriš prema vratima, ali nisu uspijevali zabiti sve do prve minute sudačke nadoknade kada je mrežu gostiju zatresao Fran Brodić.

Nedugo nakon toga dogodila se ona gužva koja je rezultirala trima crvenim kartonima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider