Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Krznar kupio vrijeme za slaganje momčadi i igre: Dinamo još jednom pokazao što znači iskustvo

Dinamo je u Genku zasluženo slavio s 3:0 i prometnuo se u drugog favorita skupine…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo se u Genku vratio u igru, a Damir Krznar kupio je nekoliko tjedana mira. Njegova vizija odjednom dobiva smisao. Nije to možda bila rapsodija u plavom u smislu lepršave igre, ali jest što se tiče rezultata. To je najvažnije.

Modri su još jednom pokazali da se uspješno mogu nositi s momčadima koje ne dolaze iz najjačih liga.

Genk - Dinamo Dinamo pregazio Genk u utakmici sezone: Ivanušec i dvaput Petković za još jednu prekrasnu plavu noć u Belgiji! divider

Odigrali su pametno, na rezultat, baš onako kako treba. Ispekli su zanat tijekom godina u europskim kupovima. Iskustvo je škola koja se ne može kupiti. Nema tog fakulteta koji može nadomjestiti iskustvo. Bilo je i malo sreće, ali zar se ne kaže da sreća prati hrabre.

Modri su prepustili loptu domaćinu i čekali svoju šanse iz kontre. Što vrijedi posjed ako nema konkretnosti!? Genk je igrao baš onako kako je odgovaralo gostima. John van den Brom upao je u Krznarovu klopku.

Čini se da Nizozemac nije baš prostudirao Dinamovu igru i nije shvatio što hrvatskom prvaku najmanje odgovara. Međutim, to je njegov problem, samodopadnost se najskuplje plaća. Nećemo se buniti.

gol expired Krznar puca od ponosa nakon pobjede: "Bez obzira na rezultat, Genk je dobra i potentna momčad" divider

Sada prolaz u drugi krug izgleda puno realnije. Nije nevažno što je Dinamo slavio s viskom razlikom. U slučaju jednakog broja bodova međusobni omjer odlučujući je faktor.

West Ham će najvjerojatnije biti prvi, to je realno, a Dinamo je najveći favorit za drugo mjesto u skupini. Ova pobjeda vrlo je važna za mir u Maksimiru.

Krznar će barem na trenutak moći odahnuti i mirnije se posvetiti slaganju momčadi i igre. Kupio si je dovoljno vremena da Modre dovede na razinu na koju su bili u proljetnom dijelu prošle sezone. Nećemo se lagati, treba još dosta posla da se stvari posložile na svoje mjesto.

gol expired Junaci velike Modre večeri: "Bili smo pod velikim pritiskom, ali pokazali smo kako smo najbolji kad je najpotrebnije“ divider

U svakom slučaju, u Maksimiru se puno lakše diše. Dinamo je na putu da barem djelomično ponovi prošlu sezonu. Prolazak u drugi krug natjecanja u ovom trenutku bio bi sasvim dovoljan.

Tko zna, možda je moguće i nešto više. Tko je prošle jeseni mogao i zamisliti da će Dinamo izbaciti Tottenham!? Nitko ili malo tko.

 

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider