Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čudesna predstava

Dinamo pregazio Genk u utakmici sezone: Ivanušec i dvaput Petković za još jednu prekrasnu plavu noć u Belgiji!

Nogometaši Dinama uvjerljivo su slavili na gostovanju kod Genka u 2. kolu Europske lige.

Galerija Genk - Dinamo

Hrvatski prvak Dinamo pobijedio je Genk 0:3 u 2. kolu Europa lige i nastavio sjajan niz u Belgiji koji traje već četvrtu utakmicu zaredom, poslije Anderlechta 2009. i 2018. te Club Bruggea 2010. svladali su i treću belgijsku europsku uzdanicu zaredom na njihovom terenu bez primljenog gola.

Modri su imali start iz snova, već u 10. minuti probili su domaćeg golmana za 0:1. Arijan Ademi kapetanski je prekinuo napad Genka, povukao je iz obrane do šesnaesterca, Oršić se sretno dočepao lopte pa nesebično poslužio Luku Ivanušeca koji nije imao milosti iz neposredne blizine.

Orišć propustio, Petković nadoknadio

Dinamo je mogao udvostručiti prednost u 35. minuti. Ivanušec je sve sjajno odradio, dao idealnu povratnu za Oršića na 10-ak metara, ali napadač hrvatske reprezentacije pogodio je prečku.

Ono što je Oršić tad propustio, nadoknadio je Bruno Petković u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Duje Čop pao je u kaznenom prostoru poslije očiglednog prekršaja, finski sudac zatražio je pomoć VAR-a i poslije kratkog pregleda snimke pokazao na bijelu točku. Petković je rutinski realizirao penal i udvostručio prednost na 0:2.

Noćna mora Genka nastavila se i u nastavku, u 65. minuti domaći golman Vandevoordt napravio je katastrofalnu pogrešku u vlastitom prostoru, Munhoz je morao kompenzirati i srušio je Mislava Oršića, a sudac mu je pokazao izravan crveni karton pa na bijelu točku. Bruno Petković drugi put je preuzeo odgovornost. Epilog je bio isti kao i pri prvom jedanaestercu.

Dominacija u Belgiji

Dinamo je na zadnja tri gostovanja u Belgiji prije ovog dobio Anderlecht (0:2) prije tri godine, Club Brugge (0:2) 2010. i Anderlecht (0:1) godinu ranije. S ova tri gola, sad su na ukupnoj gol razlici 0:8 i maksimalnih 12 bodova iz četiri utakmice protiv Belgijanaca. Protiv nijedne zemlje iz TOP 15 najboljih europskih liga hrvatski prvak nema takav omjer.

Krznar i društvo ovom pobjedom su uzeli prva tri boda ove sezone u Europa ligi i napravili su ogroman korak ka proljeću u Europskoj ligi, a sad taj rezultat moraju potvrditi u dvije međusobne utakmice s bečkim Rapidom.

U drugom susretu iz skupine West Ham je u Londonu pobijedio Rapid sa 2:0, a golove su zabili Declan Rice u 29. minuti i Mohamed Said Benrahma u petoj minuti nadoknade. Rice je zabio i Dinamu u prvom susretu u Zagrebu u pobjedi "čekićara" 2:0.

Na ljestvici vodi West Ham sa šest bodova, Dinamo i Genk imaju po tri boda, dok je na začelju Rapid koji je izgubio obje utakmice.

U trećem kolu koje je na rasporedu 21. listopada Dinamo gostuje u Beču kod Rapida, dok će West Ham ugostiti Genk. 

Genk - Dinamo 0:3

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

 

Najava utakmice:

Genk je u prvom kolu slavio na gostovanju kod bečkog Rapida i tako upisao važnu pobjedu na gostovanju. Dinamo večeras mora spriječiti novu pobjedu Belgijanaca jer bi inače već nakon dva kola pobjegli našem predstavniku na velikih šest bodova prednosti.

Dinamo je u posljednjim utakmicama u Prvoj HNL pokazao dizanje u formi. Napadači su proradili, a to je važno nakon što Modri nisu zabili u posljednje tri europske utakmice.

gol expired Krznar vjeruje u pobjedu Dinama kod Genka, objasnio zašto će teško biti nadoknaditi Jurića divider

U Koprivnici su Slaven Belupu utrpali četiri komada, a među strijelce se upisao i Bruno Petković o čijoj formi uvelike ovisi igra momčadi Damira Krznara.

"Veseli nas forma napadačkog dijela tima, idemo puni vjere da ćemo nastaviti taj niz što se pogodaka tiče", rekao je Dinamov trener uoči puta izražavajući žaljenje što će utakmicu u Belgiji propustiti Deni Jurić, jedan od strijelaca u Koprivnici.

"Teško će ga biti nadoknaditi. On je važan ne samo zbog realizacije, nego i zato jer je špica koja juri i ganja i ne da stoperima mira.''

Najveća prijetnja Dinamu sjajni Nigerijac

Genk također nije u lošoj formi. Nakon pobjede kod Rapida odigrali su tri prvenstvene utakmice. Kod Sint-Truidensa su slavili s 2:1, a onda im se dogodio potop kod Royal Antwerpa 4:2. Ipak, u posljednjem su kolu s 3:0 isprašili Seraing.

Na toj je utakmici hat-trick zabio Nigerijac Paul Onuachu koji će biti najveća opasnost za modru obranu. U spomenete tri utakmice zabio je čak šest pogodaka, a zabio je prije toga i za pobjedu u Beču. Ovih sedam pogodaka u posljednja četiri susreta dovoljno govori o njegovoj formi.

Genk je treća momčad belgijske s bodom zaostatka iza prvoplasiranog Cluba Bruggea koji igra ove sezone u Ligi prvaka gdje je u utorak pobijedio Leipzig u gostima.

U Genku definitivno neće biti lako, no Dinamo je prošlih sezona pobjeđivao i veće protivnike. Pitanje je mogu li Modri ponoviti formu iz zadnje dvije europske sezone, ali raspucani Petković i Oršić iz Koprivnice daju nadu u pozitivan ishod večerašnjeg susreta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider