Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
tenzije u mostaru

Trener Zrinjskog za gol.hr o incidentima na derbiju s Veležom: "Znaju se razlozi"

Trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić govorio je u videointervjuu za gol.hr o nedavnom vrućem mostarskom derbiju s Veležom i trenutačnoj situaciji u elitnoj nogometnoj ligi Bosne i Hercegovine…

Krunoslav Rendulić progovorio je o nedavnom gradskom derbiju između Zrinjskog i Veleža. Radi se o mostarskom derbiju koji je i inače jako vruć, a posljednji je premašio očekivanja. Atmosfera je bila iznimno naelektrizirana, bilo je puno incidenata.

„Da, bio je vrući nego neki prethodni iz poznatih razloga, političkih. Naravno da smo mi kao sportaši fokusirani samo na sport, no ne možete pobjeći od tih stvari s obzirom na situaciju koja je u Bosni i Hercegovini. Što se tiče samog terena, tu uvijek prođe sve kako treba, ali ove druge stvari, koje se ne tiču baš sporta, znaju biti neugodne. Tako je bilo i ovaj put, dosta neprijateljsko raspoloženje. Ali, dobro, prebrodili smo to, utakmica je bila prekidana, na kraju smo je ipak uspjeli završiti“, kaže za gol.hr trener Zrinjskog, koji je u ponedjeljak izgubio prvi gradski derbi otkako je sjeo na klupi Plemića.

Krunoslav Rendulić Krunoslav Rendulić (Foto: GOL.hr)

U prethodna četiri slavio je s ukupnom gol-razlikom 8:1, no ovaj put Velež je bio bolji s 3:0.

Zrinjski je dvostruki uzastopni prvak BiH i najtrofejniji klub susjedne nam države s 8 naslova prvaka. Oba zadnja prvenstva osvojio je uvjerljivo i bio je favorit za osvajanje trećeg naslova u nizu, no čini se da Plemići ovaj put plaćaju danak igranja na tri fronta - prvenstvo, Kup i Konferencijska liga – što je iznimno naporan ritam za njih s obzirom na to da imaju relativno kratak roster.

Posljdnji mostarski derbi Velež - Zrinjski Posljdnji mostarski derbi Velež - Zrinjski (Foto: Denis Kapetanovic/PIXSELL)

Zrinjski je trenutačno treći na ljestvici Premijer lige s 26 bodova i zaostaje za prvoplasiranim Borcem sedam, a za drugoplasiranim Sarajevom bod manje, no ima i utakmicu manje.

U videoprilogu poslušajte što trener Zrinjskog kaže o trenutačnoj situaciji u prvenstvu i analizu nastupa u Europi.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider