Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko tu koga...

Što se to događa u Realu? Nakon Modrića još jedna zvijezda ima problema. Je li ovo znak da priprema odlazak?

Toniju Kroosu ugovor s Realom istječe u ljeto 2023., a Madriđani mu već nude jednogodišnje produljenje…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Toni Kroos još uvijek nije dogovorio produljenje ugovora s Real Madridom. 

Kroosu trenutačni ugovor istječe u ljeto 2023., a Marca piše da su mu čelnici klub već ponudili jednogodišnje produljenje, no 32-godišnji Nijemac zatražio je odgodu konačne odluke. Ta konstrukcija doima se eufemizmom za izraz odbio.

Madridski dnevnik, za koji će mnogi u Španjolskoj reći da je zapravo Realov bilten, iz petnih žila trudi se objasniti kako Kroos nije odbio produljiti ugovor, nego je samo zatražio da vidi kako će mu se razvijati sljedeća sezona.

Toni Kroos odgodio odluku o produljenju ugovora s Realom

Takav stav se može protumačiti na razne načine. Čim se "bilten" toliko trudi da "ispolira" situaciju i uporno inzistira da Kroos nije odbio produljenje, to već može biti simptomatično. Realov PR stroj u ovakvim situacijama slično reagira i već je predvidiv.

Marca situaciju tumači onako kako odgovara Realu, a to znači da širi priču kako neće biti nikakvih problema.

gol expired Vrijeme za odlazak nakon jedva izborenog ostanka u ligi: Branič Vatrenih na meti Juventusa! divider

„Njegov odgovor je bio iskren, ne zato što sumnja da će ispasti iz sastava, već zbog apsolutnog principa lojalnosti Real Madridu. Jednostavno, radije će sačekati da vidi što mu tijelo i glava govore prije nego što s madridskim klubom sklopi još jednu godinu ugovora, a na kraju mu možda postane teret“, piše Marca, koja zapravo želi reći da je Kroos toliko pošten da ne želi biti opterećenje i smeta.

Činjenica je da je Kroos odlično primljen u Madridu otkako je 2014. došao iz Bayerna. Godinama je bio jedan od glavnih igrača Kraljevskog kluba. I klub i navijači cijenili su ga i poštovali, a dojam je da se na tom planu nije pretjerano puno promijenilo.

Boji li se Kroos za mjesto u udarnom sastavu?

Marca ističe da njemački veznjaka nikada nije stvarao probleme, dapače, uvijek je bio uzoran u ponašanju, te odan i lojalan madridskom klubu.

Madriđani ga smatraju najvećim njemačkim Madridistom. I sam je često isticao da je sretan u Madridu i da nema nikakve pritužbe.

Oko posljednjeg ugovora, koji je potpisao u ožujku 2019., nije bilo predugih pregovara, no čini se da se ovaj put svari malo drukčije razvijaju.

Marca znakovito podcrtava da Kroos nikada nije izgubio status prvotimca otkako je stigao na Santiago Bernabeu. Carlo Ancelotti bivšeg veznjaka Bayerna i dalje smatra bitnim igračem, koji je još uvijek sposoban izvući loptu sa svoje na protivničku polovicu i tako prevladati liniju pritiska.

Luka i Stipe Modrić U Madridu se pitaju: Je li Luka Modrić najbolji veznjak svijeta svih vremena?' divider

Madridski dnevnik rezolutno tvrdi da će Kroos biti starter u finalu Lige prvaka u Parizu te da po tom pitanju nema nikakvih problema.

No možda je Kroos osjetio da će mu se status zaljuljati u sljedećoj sezoni. Real će sasvim sigurno dovesti nova pojačanja, a u rosteru već ima neke mlade igrače koji su u naletu i prijetnja su Nijemci da ga izbace iz prvih 11.

Modrić još uvijek nije stavio potpis

U tom slučaju vjerojatno bi potražio novu sredinu, a to će mu biti puno lakše ako na kraju sljedeće sezone bude slobodan igrač. Takav status ima svojih prednosti, bonusi za potpis ugovora uvijek su veći ako nema odštete.

Osim toga, Kroos možda želi sačekati i vidjeti kolike će plaće isposlovati neki igrači koji bi uskoro trebali produljiti ugovore. Očito je da ne želi trčati pred rudo. Priče o glavi i tijelu možda su samo dobra izlika da dobije na vremenu. 

Hrvatski kapetan Luka Modrić također još uvijek nije stavio potpis na produljenje ugovora. Iako madridski mediji već tjednima i mjesecima tvrde kako neće biti nikakvih problema te da je to samo formalnost, to se ipak još nije dogodilo.

gol expired Transfer koji je zatresao Hrvatsku: Legenda Dinama otkriva detalje senzacionalnog prelaska u Hajduk i razlike između Torcide i BBB-a divider

Neki talijanski mediji tvrdili su da je kamen spoticanja visina plaće, no sredinom travnja Fabrizio Romano, kojeg mnogi smatraju najvećim stručnjakom za europsko nogometno tržište, objavio je da je sve dogovoreno i da nema sumnje kako će Modrić uskoro produljiti ugovor do ljeta 2023. Ako je već sve dogovoreno, pitanje je što se još uvijek čeka?

Fokus na Liveprool i finale Lige prvaka

Čelnici Reala također su ponudili produljenje ugovora Nachu, navodno su blizu dogovora, dok Ceballos i Asensio, kojima ugovor istječe sljedeće godine, još nisu riješili svoju budućnost.

Marca kaže da je sve stavljeno na čekanje jer se Real sprema za finale Lige prvaka protiv Liverpoola 28. svibnja u Parizu. Navodno je čak po strani ostalo i rješavanje transfera Kyliana Mbappea.

Logično je da u Realu nitko ne želi javno pričati o spomenutim stvarima, momčad treba mir u pripremi za okršaj s Liverpoolom, ali jasno je i to da se takve stvari obično rade u tišini. Konkurencija ne miruje, Florentino Perez jako dobro zna da se ništa ne smije prepustiti slučaju.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider