Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Talijani plasirali bombu

Vrijeme za odlazak nakon jedva izborenog ostanka u ligi: Branič Vatrenih na meti Juventusa!

Borna Sosa iza sebe ima odličnu sezonu u Stuttgartu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski nogometni reprezentativac Borna Sosa nalazi se na radaru Juventusa, javlja Calciomercato.

Poslije odlične sezone u kojoj je u dresu svog Stuttgarta u Bundesligi i Kupu postigao dva pogotka i upisao devet asistencija, Sosina tržišna vrijednost (prema Transfermarktu) narasla je na 20 milijuna eura.

Stuttgart, koji se zgoditkom u sudačkoj nadoknadi utakmice posljednjeg kola spasio, izbjegavši odlazak u razigravanje s trećeplasiranim drugoligašem, za njega je već izvjesio cijenu: 25 milijuna eura.

Toliko popularne Švabe traže za igrača kojeg su prije četiri godine doveli iz zagrebačkog Dinama za šest milijuna eura i za očekivati je da će taj iznos i dobiti, jer puno je klubova zainteresirano za dovođenje 24-godišnjeg lijevog beka. Više od toga niti ne mogu tražiti budući da Sosa u svom ugovoru ima toliku izlaznu klauzulu.

Nedavno se u kontekstu dovođenja Sose, uvrštenog u idealnu momčad Bundeslige od strane Transfermarkta, spominjao prošlosezonski osvajač Lige prvaka Chelsea. No, Talijani sada pišu da se u najozbiljnijeg kandidata prometnuo Juve koji u hrvatskom reprezentativcu vidi dugoročno rješenje na lijevoj strani obrane, kako u sustavu s četvoricom, tako i u igri s tri igrača u posljednjoj liniji.

Ovih 25 milijuna eura za Juventus nije (pre)skupo, naročito ako se uzmu u obzir Sosine godine i činjenica da na toj poziciji imaju 31-godišnjeg Alexa Sandra i 23-godišnjeg Lucu Pellegrinija koji ne zadovoljavaju odveć sve kriterije za ono što će Stara dama željeti, a to je napad na sve trofeje, u svim natjecanjima.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider