Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
svaka čast

Kristijan Lovrić fantastičnim golom donio Gorici važna tri boda u borbi za Europu

Gorica je na trećem mjestu s 36 bodova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Gorice došli su do minimalne pobjede 1:0 (0:0) na gostovanju u kod Slaven Belupa u posljednjoj utakmici 20. kola Prve HNL odigranoj u ponedjeljak u Koprivnici.

Strijelac pogotka vrijednog tri boda bio je najbolji topnik hrvatskog prvenstva Kristijan Lovrić u 59. minuti.

gol expired Pljušte reakcije iz Srbije na Zlatanovo pjevanje narodnjačkog hita: Poruku je dobio od atraktivne Srpkinje divider

Gorica je na trećem mjestu s 36 bodova, dok su ih vodeći Dinamo i Osijek osvojili po 45. Iza Gorice je Rijeka s 30 bodova, ali i dvije utakmice manje. Slaven Belupo je ostao na sedmom mjestu s 20 bodova. Predzadnja Lokomotiva ima 15 bodova, a na začelju je Istra 1961 s 13 bodova, ali i utakmicom manje od Lokomotive.

U prvom poluvremenu dvoboja u Koprivnici nije bilo pogodaka, ali nije nedostajalo uzbudljivih situacija na obje strane. Ipak, bolje prilike za pogodak imali su Goričani, ali je vratar Slavena Ivan Filipović zaustavio sve pokušaje gostiju.

gol expired Gobac progovorio o ''raskolu'' u HRS-u i pojasnio zašto Balić nije novi izbornik Hrvatske divider

Posla su imali i suci, kako Duje Strukan na terenu, tako i Ivan Bebek u VAR sobi. U 24. minuti Gorica je tražila kazneni udarac, nakon što je Matar pao u kaznenom prostoru. Snimka je pokazala da je domaći branič zahvatio Senegalca po nozi u pokušaju da mu izbije loptu, ali iz VAR sobe su ocijenili da to nije bio prekršaj za najstrožu kaznu.

I u 56. minuti su gosti mislili da ima elemenata za kazneni udarac, kad je udarac Kristijana Lovrića završio u bloku, a najbolji strijelac Prve HNL reklamirao da je lopta pogodila u ruku nekog od domaćih braniča. No, iz VAR sobe je još jednom stigla poruka da nema najstrože kazne.

Inicijativa Gorice isplatila se u 59. minuti. Špikić je pokrenuo akciju i predao loptu Lovriću, koji je na lijevoj strani ušao jedan korak u kazneni prostor i preciznim udarcem desnom nogom pogodio suprotni gornji kut pokraj nemoćnog vratara Filipovića.

To je bio 14. pogodak najboljeg strijelca hrvatskog nogometnog prvenstva, a postigao je na vrlo sličan način kako je to učinio i u prethodnom kolu na gostovanju u Varaždinu, kad je Gorica na kraju ipak poražena s 1:2.

Da tako ne bude i u Koprivnici mogao se u 71. minuti pobrinuti i Australac Kalik, ali je njegov udarac s desetak metara zaustavio Filipović.

U završnici utakmice Koprivničani su krenuli s petoricom napadača po izjednačujući pogodak, ali obrana Gorice je izdržala sva iskušenja i zasluženo došla do 11. ovosezonske pobjede.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider