Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Epilog "afere"

Jakić ipak odlazi iz Dinama: Ponuda je na stolu, Nijemci nude malo bogatstvo i višegodišnji ugovor?

Nakon godinu dana Kristijan Jakić napušta Maksimir i odlazi u Bundesligu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kristijan Jakić uskoro bi mogao potpisati za Eintracht iz Frankfurta, javlja talijanski novinar Nicholo Schira

Pregovori su, navodno, u završnoj fazi, njemački bundesligaš trebao bi uplatiti devet milijuna eura na račun zagrebačkog kluba, a Jakić potpisati ugovor na pet godina.

Čini se kako je to epilog afere koja se pojavila u hrvatskim medijima samo večer uoči najvažnije utakmice sezone. Uzvratne utakmice play-offa Liga prvaka protiv moldavskog Šerifa u kojoj je Dinamo hvatao zaostatak od tri pogotka.

Jakić je, navodno, tražio transfer u redove njemačkog bundesligaša, što je razljutilo sve u klubu i natjeralo trenera Damira Krznara da izbaci Jakića iz prve momčadi.

Nažalost, Dinamo, bez Jakića i nekolicine drugih igrača, nije uspio nadoknaditi veliki zaostatak, utakmica je završila bez pogodaka, što znači da je moldavska momčad osigurala premijerni nastup u Ligi prvaka. Dok zagrebačka momčad natjecanje nastavlja u Europskoj ligi.

Ondje će imati status nositelja, ali svejedno im prijete brojna respektabilna imena europskog nogometa. Od Betisa, Leicestera, Lokomotiv Moskve pa sve do West Hama, PSV-a i brojnih drugih klubova.

gol expired Dalić ga nije zvao u reprezentaciju, ali sada bi se sve moglo promijeniti: Brekalo na korak od velikog transfera! divider

Koga god izvukli u ždrijebu Europske lige koji je na rasporedu u petak, 27. kolovoza, dinamovci će, po svemu sudeći, biti oslabljeni za Lovru Majera koji je otišao u francuski Rennes i Jakića koji je na korak od odlaska u Bundesligu.

Za kraj, dodajmo da je Jakić prije samo godinu dana stigao na Maksimir iz redova zagrebačke Lokomotive za iznos od 1,2 milijuna eura.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider