Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
novi prvi operativac?

Antolić optužio ''Dinamo, to smo mi'' da lažu, nije htio o tome zašto je maknut Svetina

Krešimir Antolić gostovao je na press-konferenciji uoči utakmice Dinamo – Spartak.

Krešimir Antolić (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Samo nekoliko dana uoči povijesne utakmice Dinamo – Spartak, nakon koje će Modri najvjerojatnije izboriti proljeće u Europi nakon čak 48 godina, na Maksimiru je buknuo skandal.

Do jučer prvi operativac kluba i praktički prvi čovjek Dinama, Tomislav Svetina smijenjen je sa svih dužnosti. Kako klub ne želi otkriti što je razlog ovakve nagle smjene u danima prije važne utakmice, možemo samo nagađati gdje je ''puklo''.

Član Uprave zadužen za sigurnost, ticketing i članstvo Krešimir Antolić održao je press-konferenciju na Maksimiru s temom organizacije utakmice Dinamo – Spartak, ali je bilo dopušteno novinarima pitati i o ''drugim temama.''

Naravno, glavnu temu nametnuo je sam klub odnosno odluka Izvršnog odbora da razriješi Svetinu svih dužnosti.

''Izvršni odbor kluba je statutarno tijelo koje u svojoj ovlasti ima imenovanja i razrješenja članova uprave. Ja sam siguran da znaju zašto su takvu odluku donijeli. Ne bih komentirati njihovu odluku'', rekao je Antolić te dodao:

''Oni imaju svoje razloge. Dinamo je prejak sustav da bi ovisio o bilo kojem pojedincu, Dinamo i dalje funkcionira normalno, to nije nikakav potres, nije uzdrmalo klub.''

Na pitanje ima li to veze s posljednjim događajima i međusobnim optužbama između aktualne uprave i Udruge ''Dinamo to smo mi'', Antolić je rekao:

''Ono što je u nedjelju priopćeno je 100 posto laž. Do jučer, kada se javila izvjesna osoba koja je željela uvid u registar članova, nitko po proceduri i zakonu o udrugama nije izvršio uvid u registar. Neka pokažu dokumente iz kojih je vidljivo da je netko bio u klubu i izvršio uvid.''

Podsjetimo, iz Udruge su obavijestili javnost kako su vidjeli registar članova te da u njemu nema više imena Zdravka Mamića. Dinamo je to opovrgnuo, a iz DTSM-a ih prozvali da lažu.

Također, ista Udruga danas organizira javnu tribinu o Dinamovoj budućnosti na koju su čelnici Modrih odbili doći.

''Ne vidimo niti jedan realan i razuman razlog zašto bi se o Dinamovoj budućnosti trebalo raspravljati 48 sati prije utakmice u četvrtak. Nema problema u polemiziranju ali zašto baš danas. Teško je s nekim razgovarati s nekim tko vas smatra nelegalnim i kako moramo otići'', poručio je Antolić.

Na pitanje ima li odlazak Svetine veze s neslaganjem sa Zdravkom Mamićem, o čemu se sve više priča u posljednje vrijeme, Antolić je rekao:

''Nisam primijetio da bi on na bilo koji način bio opozicija u klubu.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider