Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Velika pobjeda

Hrvat napravio show i zasjenio Zlatana Ibrahimovića: Hat-trick za ludnicu na stadionu

Real Salt Lake deklasirao je Ibrahimovićev LA Galaxy sa 6:2, a hrvatski nogometaš Damir Kreilach upisao je hat-trick.

Damir Kreilach upisao je hat-trick (Screen shot Youtube)

Real Salt Lake razbio je Los Angeles Galaxy sa 6:2 u sinoćnjoj utakmici MLS lige. I dok je nešto više od 21 tisuće ljudi na krcatom Rio Tinto Stadiumu u Salt Lakeu očekivalo da Zlatan Ibrahimović zabije svoj 500. pogodak u karijeri, u zvijezdu večeri izrastao je hrvatski nogometaš Damir Kreilach, koji je postigao hat-trick (45., 61., 71.), odigrao sjajnu partiju i u potpunosti zasjenio Ibrahimovića.

„Sretan sam zbog ta tri gola, ali još sam sretniji zbog tri boda. Zasluženo smo pobijedili, odigrali smo fantastičnu utakmicu“, kazao je rođeni Vukovarac koji je u RSL-u najčešće igra na mjestu lijevog krilnog napadača u formaciji 4-3-3 ili povučenog napadača u formaciji 4-2-3-1.

Uz Kreilacha, odličnu partiju za domaću momčad odigrao je Slovak Albert Rusnak, koji je postigao dva gola i upisao jednu asistenciju.

Zahvaljujući odličnim igrama i uzornom ponašanju Kreilach je postao velika zvijezda u Salt Lake Cityju. Nakon utakmice opsjeli su ga navijači kojima je potpisao lopte i dresove u kolonama.

Bivši igrača Rijeke i Union Berlina igra u velikoj formi, postigao je deset golova ove sezone i jedan je od najzaslužnijih što je Real Salt Lake upisao tri uzastopne pobjede te je sada sa 44 boda četvrti u Zapadnoj konferenciji.

Ibrin LA Galaxy je tek osmi, a prvih šest momčadi ide u play-off. U posljednje dvije utakmice Real Salt Lake postigao je 12 golova, po šest u svakoj, što je nezabilježeno u povijesti lige. U prošlom kolu nastradao je Colorado u gostima, Kreilach je postigao jedan gol, i to najvažniji, prvi. U sljedećem kolu Real Salt Lake dočekuje Minnesotu United FC.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider