Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dosad igrao za dva kluba

Hrvat koji zabija golčine i miljenik Berlina ostvario svoj san transferom karijere

Hrvatski nogometaš Damir Kreilach ostvario je svoj san. Miljenik navijača Union Berlina napušta Njemačku i s obitelji se seli u Sjedinjene Američke Države, gdje će u dresu Real Salt Lake Cityja nastupati u MLS-u.

Damir Kreilach (Screenshot Twitter)

Damir Kreilach napušta redove njemačkog drugoligaša Union Berlina i odlazi u SAD, gdje će u najvišem nogometnom rangu, MLS-u, nastupati za momčad Real Salt Lake Cityja. 28-godišnji veznjak nakon četiri i pol sezone napušta Berlin i s obitelji se seli u SAD.

Imao je Kreilach s Union Berlinom ugovor do ljeta 2019. godine, ali mu je klub koji nastupa u 2. Bundesligi izašao ususret i prihvatio prijevremeni raskid ugovora kako bi odmah mogao potpisati za MLS franšizu.

"Igrao sam samo za dva kluba u svojih deset godina profesionalne karijere, Rijeku i Union. Sada mi se ostvario san, s obitelji odlazim u Ameriku. Zbog toga sam vrlo zahvalan Unionu što su mi omogućili da iskoristim ovu priliku", izjavio je Kreilach, a prenose službene stranice Union Berlina.

"Počeo sam kao dijete igrati u Rijeci i nastavio kao profesionalac. Odluka o promjeni države nije bila lagana, ali nisam mogao izabrati bolji klub od Union Berlina. Bile su ovo nevjerojatno lijepe i emotivne godine. Za mene i moju obitelj započinje nova avantura koju sa znatiželjom iščekujem. Ponovno nova država, novi jezik, nova kultura - to sam želio doživjeti kao nogometaš. Union će uvijek ostati u mojem srcu", poručio je Kreilach.

"Vjerujem da ne postoji osoba u Unionu koja nije dirnuta Damirovim oproštajem od kluba. Nije nam bilo u planu pustiti ga sada, nismo lako donijeli ovu odluku. Damir je veliki profesionalac koji živi za nogomet, daje čitavog sebe i naporno je radio u Unionu. Kada nam takav igrač, kojem pripadaju velike zasluge, pristupi s vrlo osobnim zahtjevom, moramo mu pristupiti s punim poštovanjem, bilo je nužno postići pravedan dogovor za njega i klub. Damir će nam nedostajati, svim srcem želimo njemu i njegovoj obitelji sretno i uspješno provedeno vrijeme u Americi", poručio je šef licenciranja Union Berlina Helmut Schulte.

Zimski prijelazni rok u MLS-u počinje 7. veljače, a klubovi nisu obznanili kolika je odšteta plaćena za prijevremeni raskid ugovora.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider