Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Želim ići na prvu liniju"

Potresna poruka ukrajinskog igrača: "Ubijaju ljude, civile, po bolnicama... Za sve je kriv Putin, ne Rusija"

Nogometaš Sportinga iz Gijona Vasil Kravets istakao je da će se pridružiti obrani Ukrajine ako bude potrebno…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ukrajina proživljava teške dane, najblaže rečeno. Situacija je bremenita: Rusija je napala Ukrajinu, na udaru je i glavni ukrajinski grad Kijev. Žrtve se broje u stotinama, a tek je drugi dan ruske invazije.

"Baš smo s*ebani", tužnim glasom za Marcu kaže Vasil Kravets, nogometaš Sportinga iz Gijona, španjolskog kluba na sjeveru Pirinejskog otoka.

"Ubijaju ljude, civile, po bolnicama... Za sve je kriv Putin, ne želim reći da je kriva Rusija, nego Putinova Rusija. Mi smo zemlja koja želi živjeti u miru. Ne želimo napadati ikoga, želimo živjeti dobro i mirno", ističe lijevi bek, koji je na posudbi u Sportingu iz Leganesa.

gol expired UEFA nije htjela u TV prijenosu potez Barce i Napolija vezan za Ukrajinu: A sudac još bio Rus divider

"Govorim istinu: želim ići u rat i pomoći svom narodu. Ali ne mogu pomoći jer ne znam pucati, kretati se, puniti pušku... Ali istina je da želim pomoći. Da mogu ići, otišao bih u borbu i branio svoju zemlju. To je u srcu svakog Ukrajinca", kaže Kravets.

Biste li doista otišli u rat?

"Gotovo sve naše zračne luke su blokirane. Ako bude potrebno da svi brane našu zemlju, odazvat ću se. Razgovarat ću sa Sportingom i otići ću u borbu", odlučan je ukrajinski nogometaš.

Čujete li se s obitelji?

"Nazovem ih i kažem: 'Budite veseliji'. Oni uzvrate s 'hvala', ali ne mogu ništa drugo reći. I onda nakon 30 minuta opet nazovem."

Situacija je teško podnošljiva, neizvjesnost je velika.

"Uopće ne spavam. Zove me majka, čuje pucnjeve... Treniram, ali mislim samo na svoju zemlju, svoju obitelj. Moja žena plače 8-10 puta dnevno, to je nevjerojatno. Dobro su svi, ali nasmrt se boje", kaže Kravets i zahvaljuje što je dobio priliku da govori.

gol expired Najbolji nogometaš Ukrajine objavio navijače Dinama koji su stali uz njegovu zemlju divider

"Ovo je potrebno kako bi ljudi širom Španjolske, Europe i svijeta razumjeli što se događa."

Tko je najveći negativac u cijeloj priči?

"Kriv je Putin, samo Putin", odvraća Ukrajinac i poručuje:

"Neke zemlje morale bi ući u Ukrajinu sa svojim oružjem. Jaki smo, ali trebamo pomoć. Ne želimo umrijeti i ne želimo ubijati", zaključio je Kravets.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider