Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jeste li vidjeli?

UEFA nije htjela u TV prijenosu potez Barce i Napolija vezan za Ukrajinu: A sudac još bio Rus

Misli na Ukrajinu. Na utakmici Napolija i Barcelone vidjeli smo humani čin nogometaša obje momčadi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona je sinoć na stadionu nazvanom po svojem bivšem igraču Diegu Armandu Maradoni svladala domaći Napoli s 4:2 te se tako plasirala u osminu finala Europske lige. Bila je to nova sjajna predstava Xavijeve momčadi, koja je i za vikend Valenciji u gostima utrpala četiri komada.

No prije početka utakmice dogodio se potez obje momčadi za svaku pohvalu. Razvili su transparent ''Stop war'', koji polako postaje glavna poruka sportaša diljem svijeta koji se protive ratu u Ukrajini. Pritom su igrači Napolija i Barce stajali izmiješani.

UEFA brani poruke oko Ukrajine

Zanimljivo, UEFA je zabranila unos velikog transparenta navijača Napolija ''Ne ratu'' prije utakmice. Nakon toga su domaći navijači poludjeli i nastala je prava pomutnja na društvenim mrežama, nakon koje je odlučeno da će igrači ipak izaći s antiratnim transparentom.

Neki su mediji u Španjolskoj povezali ovu odluku UEFA-e s ruskim sucem koji je sudio sinoćnji dvoboj, Sergejem Karaševim.

Na kraju u TV prijenosu transparent nije bio prikazan jer UEFA zabranjuje političke poruke. Njihov stav u ovom slučaju odlazi u krajnost jer se radilo o antiratnoj poruci, što nitko ne bi smio zabranjivati.

Potez BBB-a odjeknuo Europom

Podsjetimo kako su na Maksimiru na utakmici Dinamo - Sevilla Bad Blue Boysi razvili također transparent podrške Ukrajini, a to je odjeknulo cijelom Europom, pa im je posebno zahvalio i ukrajinski nogometaš Manchester Cityja, Oleksandr Zinčenko.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider