Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Rebić ima veliku glavu"

Kramarić ekskluzivno: Opisao sjajnu sezonu i upozorio na zamke u kvalifikacijama

Reporter Dnevnika Nove TV Milan Stjelja razgovarao je s Andrejom Kramarićem, jednim od najvažnijih napadačkih karika izbornika Dalića, koji je ove sezone sjajan u njemačkom Hoffenheimu.

Andrej Kramarić (GOL.hr)

Jesenas je u Ligi nacija Andrej Kramarić poentirao protiv Španjolske na Maksimiru, a onda samo njemu svojstvenom majstorijom zabio i Englezima u hramu nogometa, mitskom Wembleyu. Bio je to sam djelić odlične forme koje tijekom cijele sezone iskazuje u Hoffenheimu.

Za njemački klub je u 27 utakmica postigao 15 pogodaka, što je sjajna statistika sama po sebi, a posebno kada se u obzir uzme da u klubu zapravo većinom igra u veznoj liniji.

''Moram reć stvarno da sam zadovoljan sa sezonom s ove privatne statistike, a naravno da bih volio da i klupski imamo bolje rezultate. Evo, sad u ovim nekim trenucima ne stojimo baš najbolje na tablici s obzirom na igre kakve smo prikazali, zaslužili smo puno više, ali neki puta ipak treba izazvat puno više sreće."

"Rebić ima veliku glavu, pa ga je pogodila"

Ta sreća izostala je u posljednjim kolima Bundeslige, pa se nakon poraza protiv Eintrachta u subotu njegov Hoffenheim nalazi na 9. mjestu Bundeslige s devet bodova zaostatka za 4. mjestom koje vodi u Ligu prvaka. Kakav je bio kolega iz reprezentacije Ante Rebić na toj utakmici?

"A eto, ima veliku glavu pa ga je pogodila, ha-ha. Našao se na pravom mjestu, sigurno je gađao to! Ništa, Reba isto ima super sezonu, čestitam mu na tome. Ljudi gaze u Europskoj ligi, ali jednostavno, ne mogu im reći da su bolji od nas jer nisu."

S 15 postignutih pogodaka Kramarić je najbolji hrvatski inozemni strijelac. Ima šest više od Ante Rebića, dok je na trećem mjestu Ivan Perišić s pet golova ove sezone. Jedini koji ima približno kvalitetan učinak je Ivan Santini, ali njega izbornik nije pozvao za Azerbajdžan i Mađarsku.

"Pa sigurno da ti daje dodatno samopouzdanje, da te tjera da daješ više, a možda sad drugi dečki više očekuju od mene. Naravno da je to i nova doza tereta, svjestan sam što nas čeka."

Ono po čemu će Andrej posebno pamtiti ovu sezonu nevjerojatan je niz od čak devet uzastopnih utakmica u kojima je postigao pogodak. Takav pothvat u Ligama petice ostvarili su još samo - Messi i Ronaldo.

"Stvarno sam ponosan. Biti uz bok Messiju i Ronaldu..."

"Što se tiče tog podatka, stvarno moram reći da sam ponosan. Jednostavno se dogodilo to. Naći se u istoj rečenici ili uz bok Messiju i Ronaldu, to mi stvarno nešto posebno znači. Nevjerojatan period kojeg nikad neću zaboraviti. Daj Bože da se ponovi, ali mislim da smo svi svjesni da će se to teško ponovit. Mislim da je jedino Messi to dvaput ponovio."

Zbog toga i svega ostalog što pruža u dresu Hoffenheima, Kramariću mnogi prognoziraju novi veliki transfer.

"Stvarno sam proveo tri predivne godine u Hoffenheimu. Ako budu još ih 10, neću se žalit, ali znate kakav je put u nogometu. Nikad ne znaš gdje će se nastaviti."

Što se tiče kvalifikacija za Euro 2020., Kramarić naglašava kako ne očekuje laganu šetnju do plasmana na Euro.

"Ja moram reći da neće to bit toliko jednostavno kako izgleda na papiru. Pogotovo ako će se svih pet momčadi braniti svih 90 minuta. Mogli bi se naći u problemu, ali zato kažem da moramo biti fokusirani i iskoristiti svaku šansu jer teško će se ponavljati ono što se događalo u Rusiji."

Ipak, s njim ovako raspoloženim i na ulasku u najbolje nogometne godine, Vatreni bi trebali ispuniti sve zadaće koje im donosi nadolazeće razdoblje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider