Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki trenutak

Kovač i službeno predstavljen u Bayernu: Želi zadržati najveću zvijezdu i rado bi doveo jednog Vatrenog

Bayern München predstavio je svog novog trenera - Niku Kovača.

Niko Kovač i Hasan Salihamidžić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Novi trener Bayerna Niko Kovač ima veliku želju zadržati Roberta Lewandowskog u klubu nakon što se 29-godišnjeg napadača već neko vrijeme povezuje s odlaskom iz Münchena. Kao moguće destinacije najviše su se spominjali Real, Chelsea i Manchester United.

Međutim, Kovač je na svojoj prvoj press-konferenciji kao novi trener Bayerna otkrio kako je već razgovarao s Lewandowskim i rekao mu kako želi da ostane.

''Bayern München ima vrlo jaku momčad, svi su klasni igrači'', rekao je Kovač te nastavio:

''Želim igrače zadržati ovdje, ali znam da se svašta može dogoditi tijekom prijelaznog roka. Obavio sam telefonski razgovor s Lewandowskim i rekao mu svoje mišljenje. Veselim se suradnji s njim. On je napadač svjetske klase koji je mnogo postigao u ovom klubu i nadam se da će tako biti u budućnosti.''

Kovač je s Bayernom potpisao ugovor na tri godine te će u momčadi naslijediti čak osam igrača koji su bili dio njemačke reprezentacije na Svjetskom prvenstvu. Njega je, kao i ostale, šokiralo senzacionalno ispadanje Njemačke u prvom krugu, što se nije dogodilo od 1938. godine. No smatra da to neće imati utjecaja na igrače kad se priključe momčadi za novu sezonu.

''To je neugodno i frustrirajuće za njih. Kao trener Bayerna, istina je da sam jako sretan zbog toga što će se neki od igrača ranije pridružiti momčadi. Naravno da je rezultat koji su ostvarili razočaravajući, ali mislim da će to zaboraviti tijekom godišnjeg odmora i potpuno motivirani dočekati prvi dan treninga'', izjavio je novi trener Bayerna.

Nije tajna da bi Niko Kovač u Bayern rado volio dovesti Antu Rebića, hrvatskog reprezentativac koji je zablistao u završnici sezone za Eintracht i sada jednakim intenzitetom igra za Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu.

''On je igrač od kojeg ova momčad može imati koristi'', rekao je Kovač, no Hasan Salihamidžić bio je puno zatvorenijeg stava.

''Ante Rebić? Naša je momčad dovoljno dobra. Martial? Ako budemo imali što objaviti, saznat ćete'', zaključio je sportski direktor Bayerna.
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider