Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zajedničko skandiranje

Kosovu prijeti prva kazna, Hrvatskoj tko zna koja: FIFA otvorila istragu

Na utakmici Kosovo - Hrvatska bilo je skandiranja zbog kojih HNS-u prijeti nova kazna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

FIFA je otvorila disciplinski postupak protiv Hrvatske i Kosova zbog nepriličnog navijanja njihovih navijača na kvalifikacijskoj utakmici za SP 2018. koja je igrana 6. listopada.

Navijači obje reprezentacije su uzvikivali "Ubij Srbina" na svom jeziku za vrijeme utakmice koja je igrana 6. listopada u Albaniji i koju je Hrvatska dobila sa 6-0. Prva utakmica Kosova kao domaćina FIFA igrana je u Skadru u Albaniji jer Kosovo nema odgovarajuće stadione. FIFA nije navela kada će objaviti odluku.

Srećom, nekoliko dana kasnije u Finskoj nije bilo neprimjerenih skandiranja hrvatskih navijača.

Hrvatska je već kažnjena s igranjem dvije kvalifikacijske utakmice na svom terenu pred praznim tribinama zbog skandiranja ''Za dom spremni'' na prijateljskim utakmicama ovog proljeća protiv Izraela i Mađarske.

FIFA i UEFA puno strože gledaju na isticanje simbola i skandiranja povezana s fašizmom i rasizmom nego na, primjerice, bacanje pirotehnike u teren. Svjedoči tome i kazne koje je HNS dobio ove godine.

Dok su nakon utakmice u Osijeku gdje se orilo ''Za dom spremni'' čelnici HNS-a govorili o lijepoj atmosferi, u FIFA-i su to žestoko osudili drastičnom kaznom igranja pred praznim tribinama, dok je kazna UEFA-e za bacanje baklji na Euru bila novčana unatoč silnoj histeriji koja se u Hrvatskoj stvorila zbog tog huliganskog ispada.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider