Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ponovno bacili mrlju

Hrvatskoj prijeti nova kazna zbog ružnih povika s tribina hrvatskih navijača!

Utakmica Kosova i Hrvatske prošla je bez većih incidenata, ali nažalost bilo je ružnih povika s tribina dijela hrvatskih navijača...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako je HNS bio u strahu od incidenata hrvatskih navijača u Skadru, većih problema nije bilo. Uoči utakmice Hrvati i Kosovari navijali su zajedno, a atmosfera je bila prava nogometna. Nažalost, bilo je neprimjerenog skandiranja pojedinaca uoči utakmice, ali i dijela navijača tijekom susreta.

Vatreni su kao gosti pobijedili Kosovo s uvjerljivih 6-0, no navijači su opet bacili mrlju na sliku Hrvatske. Dio hrvatskih navijača ponovno je vikao 'Za dom spremni', zbog čega je Hrvatska u prošlosti već bila kažnjavana. Na to su se nadovezali i sramotni povici 'Ubij Srbina' i 'Srbe na vrbe', a koje je dio hrvatskih i kosovskih navijača skandirao zajedno.

Na dijelu tribine s hrvatskim navijačima pojavio se i transparent 'Četnici hrvatskog nogometa, stiže vas oluja navijačkog pokreta'.

Podsjetimo, FIFA je već kaznila Hrvatsku s dvije domaće utakmice bez prisustva gledatelja, te novčanom kaznom od 150 tisuća švicarskih franaka zbog ustaških povika za vrijeme prijateljskih susreta. Incidenti su se dogodili 23. ožujka ove godine na utakmici protiv Izraela, te tri dana kasnije u susretu protiv Mađarske.

Hrvatska je igrala bez publike protiv Italije i Bugarske u kvalifikacijama za Euro 2016. te će i kvalifikacije za Euro 2020. otvoriti još jednom utakmicom bez gledatelja.

Zbog svega toga ružni povici s tribina u albanskom Skadru ne idu tome u prilog. Za očekivati je da će kaznu zaraditi i HNS i Kosovski nogometni savez, a nova utakmice bez gledatelja samo bi nastavila agoniju u kojoj Vatreni moraju igrati domaće utakmice bez publike.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider