Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neredi u Bukureštu

Kosovari ne misle odustati: Prijavili Rumunje UEFA-i, traže pobjedu za zelenim stolom

Kosovski nogometni Savez prijavio je Rumunje zbog vrijeđanja svoje reprezentacije.

Rumunjska - Kosovo (Foto: Afp)

Ne stišava se bura nakon utakmice Rumunjske i Kosova u Bukureštu, koja je bila prekinuta zbog ponašanja rumunjskih navijača.

Skoro sat vremena trajao je prekid u Bukureštu. Ogled je prekinut u 18. minuti zbog toga što su domaći navijači izvjesili transparent ''Kosovo je Srbija'' i ''Besarabija je Rumunjska'', ali i zbog povika ''Srbija, Srbija'', te bacanja pirotehničkih naprava na teren.

Neymar i Ljajić Nije pjevao srpsku himnu, a sad povukao neočekivan potez: Mnogi se mogu ugledati na njega divider

Kosovari su se povukli s travnjaka, ali susret se nastavio te je Rumunjska s dva kasna pogotka došla do velikog slavlja, ali kosovski Savez ne misli odustati.

Cjelokupni incident u Bukureštu izazvao je veliki skandal Nogometni savez Kosova podnio je tužbu UEFA-i Sudu za sportsku arbitražu (CAS-u) u nadi kako bi utakmica izgubljena 2:0 na terenu mogao dobiti 3:0 za zelenim stolom.

Ivica Kulešević Kulešević: "Trofeji? Uz tretman koji imamo kod sudaca, nema smisla govoriti o tome" divider

''Prikupili smo sav foto i video materijal kako bi kompletirali dokumentaciju za tužbu u kojoj dokazujemo da su navijači Rumunjske jezikom mržnje i narušavanja imidža imena reprezentacije ocrnili utakmicu nesportskim ponašanjem. Obratili smo se Disciplinskoj komisiji UEFA-e sa zahtjevom da se poduzmu sve mjere u vezi s nacionalističkim povicima, transparentima i jezikom mržnje rumunjskih navijača'', objavili su Kosovari.

Posljednji put nešto se slično dogodilo u Beogradu 2014. godine kada su se sastali Albanija i Srbija, utakmica se pamti po dronu koji je uletio na travnjak stadiona JNA, ali i po napadima srpskih navijača na igrače Albanije.

Tada je u 42. minuti utakmica prekinuta, sudac Martin Atkinson je poslao igrače u svlačionicu, a Albanci nisu htjeli nastaviti s igrom te je naposljetku nakon tužbe upisana pobjeda 3:0 Albaniji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider