Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Očekuje podršku navijača

Kopić najavio derbi u Splitu i poručio: "Petković je bio pod opravdanim kritikama, ali..."

Dinamo je pobijedio Šibenik 3:0 u 26. kolu Prve HNL...

Dinamo je u jubilarnoj 1000. utakmici u HT Prvoj ligi slavio protiv Šibenika rezultatom 3:0. Pogotke za plave postigli su Petar Bočkaj, Bruno Petković i Martin Baturina.

Bili su to prvi golovi za Bočkaja i Baturinu u službenim utakmica za maksimirski klub, a Dinamo se ovom pobjedom ponovno vratio na vrh ljestvice.

„Jasno je da sam sretan sa svime ovime, odigrali smo jako dobru utakmicu od prve do zadnje minute, kontrolirali smo igru, posjed, imali velik broj prilika. Šibeniku nismo dopustili praktički ništa, zabili smo ta tri gola, imali još par situacija gdje smo mogli postići još koji pogodak. Kad podvučem crtu, moram biti zadovoljan“, istaknuo je trener Dinama Željko Kopić, a prenosi Dinamova web stranica.

Arijan Ademi i Luka Ivanušec još nisu spremni, pa su šansu dobili neki drugi igrači.

„I Ivanušec i Ademi su nositelji kvalitete u našoj momčad, tu uopće nema spora, ali sretan sam zbog onih koji su sad igrali i nadomjestili ih. Bez koga nema, bez njega moramo. To je prilika za igrače koji bi imali manju minutažu da su nam Ademi i Ivanušec na raspolaganju. Dobili su priliku nametnuti se i mogu reći da su je iskoristili. To je sjajno za sve nas.“

Bruno Petković upisao se u strijelce nakon dugog vremena, postigao je lijep pogodak.

„Moram naglasiti da je Petković u prošlom razdoblju bio pod opravdanim kritikama. Svi od njega jako puno očekujemo, i klub i momčad i ja kao trener, navijači... Ali, cijelo vrijeme sam kod njega vidio želju, motiv, vidio da se trudi biti bolji. Nije to zgledalo dobro, ali iz utakmice u utakmicu se vidjela tendencija rasta. U ovom je dvoboju odigrao dobro, a može on i puno bolje, njegovi su kapaciteti ogromni. Pokazao je da je na pravom putu i tako treba nastaviti.“

Dinamo u sljedećem kolu gostuje kod Hajduka na Poljudu.

„Jasno je da nam ovo puno znači, pred nama je tjedan dana pripreme za derbi, bit će velika utakmica. Koristim priliku zahvaliti svim našim navijačima na dosadašnjoj podršci kao i cijeloj svlačionici i klubu. To sve skupa jako puno znači i vjerujem da će nam i u samoj utakmici u Splitu dati veliku podršku“, zaključio je trener Kopić.

Dinamo - Šibenik 3:0 (Bočkaj, Petković, Baturina)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider