Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modri opet prvi

Dinamo rutinski pobijedio Šibenik: Prvijenci Bočkaja i Baturine, Petković lijepo pogodio, Andrić promašio nemoguće

Dinamo je pobijedio Šibenik 3:0 u 26. kolu Prve HNL…

Nogometaši Dinama vratili su se na vrh prvenstvene ljestvice pobijedivši u subotu na Maksimiru Šibenik sa 3-0 (1-) u utakmici 26. kola Prve HNL.

U dvoboju u kojem je Dinamo imao poptpunu nadmoć vodstvo 'modrima' donio je Petar Bočkaj u 16. minuti, svojim prvim pogotkom u plavom dresu. Bruno Petković je u 58. minuti udvostručio prednost domaće momčadi, a konačnih 3-0 postavio je Martini Baturina, svojim prvijencom u seniorskoj momčadi.

HNL golovi: Dinamo - Šibenik 1:0 (Bočkaj)

Momčad Željka Kopića od prve je minute pokazala da će Šibenčani iz Maksimira otići praznih ruku. Nakon nekoliko izglednih situacija iz kojih Dario Špikić nije uspio zatresti šibensku mrežu, u 16. minuti je pao prvi pogodak.

Lopta je došla do Josipa Mišića koji je sa 25 metara sa desne strane ubacio na visinu peterca vidjevši utrčavanje Petra Bočkaja koji je u klizećem startu uspio zahvatiti loptu i poslati je pokraj Lovre Rogića.

HNL golovi: Dinamo - Šibenik 2:0 (Petković)

Franjić je u 23. minuti postigao pogodak, ali je bio u zaleđu, a u 28. minuti Špikić iz odlične prilike šalje loptu pokraj vratnice. Do kraja poluvremena Rogić je obranio udarac Oršića glavom, a azerbajdžanski napadač Emreli je pogodio gredu.

U 58. minuti Dinamo je došao do drugog pogotka. S desnog boka je u kazneni prostor ušao Stefan Ristovski dao povratnu loptu prema Bruni Petkoviću, a hrvatski reprezentativac ju je sa 14-15 metara preciznim i snažnim udarcem poslao pod gredu.

HNL golovi: Dinamo - Šibenik 3:0 (Baturina)

S gotovo istog mjesta Dinamo je došao i do trećeg pogotka. U 76. minuti je nakon poduže akcije lopta došla do Martina Baturine koji se namjestio i lijevom nogom ju poslao u mrežu uz desnu vratnicu. Rogić se ispružio koliko je mogao, ali udarac je bio snažan i precizan.

Tako su se 'modri' vratili na vrh ljestvice sa 53 boda. Toliko ima i Osijek, ali uz utakmicu više i lošiju gol-razliku. Treća je Rijeka sa 49 bodova, a četvrti Hajduk sa 47. Šibenik je na osmoj poziciji sa 26 bodova.

Utakmicu na Maksimiru sudio je Zdenko Lovrić iz Đakova.

Strijelci: 1-0 Petar Bočkaj (16), 2-0 Bruno Petković (58), 3-0 Martin Baturina (76)

Prva HNL - 26. kolo:

Dinamo - Šibenik 3-0 (Bočkaj 16, Petković 58, Baturina 76)
Rijeka - Slaven B. /-/

Gorica - H. dragovoljac (ned, 15.00)
Istra 1961 - Hajduk (ned, 17.05)

Odigrano u petak:
Lokomotiva - Osijek 0-0 


Tablica Prve HNL

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider