Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakva nesreća

Zbog bizarne pogreške u 90. minuti ostali su bez Svjetskog prvenstva: Za sve je kriv trener koji je uništio eurosnove hrvatskog kluba?

Hector Cuper, izbornik DR Konga, napravio je pogrešku sa zamjenama zbog koje bi mogli ostati bez SP-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako su pobjedom protiv Benina u posljednjem kolu kvalifikacija izborili dodatne kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru, nogometaši DR Konga mogli bi vrlo lako ostati bez toga, i to zbog bizarne pogreške u 90. minuti susreta.

Hector Cuper, izbornik DR Konga, napravio je četiri izmjene, ali u četiri navrata, što je protivno novim pravilima, koja kažu da se izmjene, njih maksimalno pet, moraju napraviti u tri intervala.

66-godišnji Argentinac tako je mijenjao u 63., 77. i 84. minuti, dok je posljednju zamjenu napravio u 90. minuti susreta. Tu pogrešku nitko nije zamijetio tijekom susreta, ali jesu gosti, koji su naknadno uložili žalbu FIFA-i, koja će, po svemu sudeći, presuditi u njihovu korist i oduzeti tri boda DR Kongu.

gol expired Dalićeve ideje za Mundijal: Je li ovo momčad i novi sustav koji će testirati u pripremama za Svjetsko prvenstvo? divider

Zbog toga će Benin u dodatne kvalifikacije za Katar, dok će DR Kongo još najmanje četiri godine čekati plasman na Svjetsko prvenstvo, koje su posljednji, a i jedini put u povijesti igrali davne 1974. godine.

Inače, Cuper je u bogatoj trenerskoj karijeri vodio velike klubove kao što su Inter, Valencia i Mallorca, s kojom je u sezoni 1998./1999. eliminirao tadašnji Varteks iz četvrtfinala Kupa pobjednika Kupova. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider