Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nije čovjek za finala, ali...

Sjećate se njega? Ugasio je eurosnove hrvatskog hit kluba, a sad je postao izbornik na neočekivanoj adresi

Na klupi će naslijediti Christiana Nsengi-Biembea koji je dobio otkaz nakon neuspjeha u kvalifikacijama za afrički Kupa nacija sljedeće godine u Kamerunu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Argentinski nogometni stručnjak Hector Cuper (65) imenovan je za novog izbornika reprezentacije Demokratske Republike Kongo.

Cuperu će to biti drugi angažaman na klupi neke afričke reprezentacije nakon što je vodio Egipat od 2015. do konca Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Na klupi DR Konga naslijedit će Christiana Nsengi-Biembea koji je dobio otkaz nakon neuspjeha u kvalifikacijama za afrički Kupa nacija sljedeće godine u Kamerunu.

Argentinac je u bogatoj trenerskoj karijeri bio i izbornik Gruzije i Uzbekistana.
Najviše uspjeha imao je na klupi Valencije s kojom je dva puta stigao do finala Lige prvaka (2000., 2001.). Vodio je i Inter, Parmu, Racing Santander, Mallorcu, Real Betis, Aris, Lanus, Huracan...

Inače, Cupera se hrvatski ljubitelji nogometa vjerojatno najviše sjećaju iz perioda kad je vodio Mallorcu. Tada je, u sezoni 1998./1999., u četvrtfinalu Kupa pobjednika kupova Mallorca pod njegovim vodstvom eliminirala Varteks, klub koji je u međuvremenu prestao postojati. U prvoj utakmici je u Varaždinu bilo 0:0, a Španjolci su uzvratu slavili s 3:1 i prošli dalje, eliminiravši u polufinalu Chelsea, da bi u finalu i bitci za trofej izgubili od tada supermoćnog Lazija.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider