Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bravo duje!

Poznati svi polufinalisti Konferencijske lige: Duje Ćaleta-Car jedini hrvatski predstavnik

Duja Ćaleta-Car je jedini Hrvat u Konferencijskoj ligi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poznati su polufinalni parovi nogometne Konferencijske lige pa će tako za finale igrati Leicester protiv Rome, odnosno, Marseille protiv Feyenoorda.

Prve utakmice na rasporedu su 28. travnja, dok se uzvrati igraju 5. svibnja.

Iz četvrtog pokušaja ove sezone Roma je po prvi puta svladala norveški Bodo, ali bilo je to dovoljno da Rimljani i njihov trener Jose Mourinho naplate sve prijašnje muke koje su prošli protiv tog suparnika.

gol expired Pad Barcelone: Jakić i Eintracht nokautirali Katalonce, četvorica Hrvata u polufinalu divider

Roma je u skupini izgubila i remizirala protiv tog norveškog kluba, dok je Bodo u prvom četvrtfinalnom susretu, kao domaćin, pobijedio 2:1. U uzvratu nije bilo drame već je Roma uvjerljivo slavila 4:0, a najviše zahvaljujući razigranom Nicolu Zaniolu koji je postigao tri pogotka. Sve je, pak, počelo ranim pogotkom Tammyja Abrahama u petoj minuti.

U polufinalu će Roma igrati protiv Leicestera. Preokretom u Eindhovenu protiv PSV-a i pobjedom 2:1 nogometaši Leicestera su se ranije tijekom četvrtka probili među četiri najbolje momčadi. Nakon što je prva utakmica završila bez golova, u uzvratu je PSV kao domaćin poveo u 27. minuti. Strijelac je bio Izraelac Eran Zahavi koji je spretno, potpuno iskosa, pogodio suparničku mrežu.

gol expired Objavljene financije u HNL-u: Dinamo u plusu, Hajduk u gubitku 27 milijuna kuna divider

Sve do završnice PSV je čuvao prednost i plasman u polufinale, ali onda se dogodio potpuni preokret. U 77. minuti je Ayoze Perez sjajno prevario suparničkog igrača i idealno uposlio Maddisona koji pogađa za izjednačenje na 1:1, a u 88. minuti gosti su kreirali preokret. Portugalac Ricardo Pereira je tada pogodio za 2:1 i prvo europsko polufinale Leicestera, u nekom natjecanju, u klupskoj povijesti.

gol expired VIDEO Upoznajte učitelja iz HNL-a: Obožava punk, zanima ga politika, a istražuje i hrvatsku povijest divider

Nizozemska će ipak imati predstavnika u polufinalu, a bit će to Feyenoord. Nakon domaćih 3-3 protiv Slavije, Feyenoord je u Pragu pobijedio 3:1. Igrač utakmice bio je Cyriel Dessers koji je postigao dva pogotka, dok je sve zaključio Sinisterra u 78. minuti golom za 3:1.

gol expired Modrićev kondicijski trener otkrio tajnu uspjeha: ''Luka uvijek po svijetu nosi jednu stvar" divider

U polufinalu će Feyenoord igrati protiv Marseillea koji je dva puta bio bolji od solunskog PAOK-a. Nakon 2:1 na domaćem Veledromeu, u uzvratu je Marseille slavio kao gost s 1:0, a opet je strijelac bio odlični Payet.

Za Marseille je cijelu utakmicu odigrao hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car, dok je za PAOK od 68. minute igrao Antonio Mirko Čolak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider