Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čeka ga veliki transfer

Prvi topnik HNL-a po mnogočemu je poseban: Uspio što nitko prije njega nije

Ima neobično ime, zanimljivu priču i hobi, a uskoro bi mogao postati veliki inozemni transfer Diva iz predgrađa.

Galerija Komnen Andrić (Foto: GOL.hr) Komnen Andrić (Foto: GOL.hr) Komnen Andrić (Foto: GOL.hr)

Dva kola prije zimske stanke u HNL-u, najbolji strijelac lige stanuje u Zaprešiću. Interov Komnen Andrić prvi je stigao do brojke 10 i sada ima dva gola prednosti pred prvim pratiteljima Čolakom i Zwolinskim.

"Pa iskreno, da sam očekivao - nisam. Ali vjerovao jesam, trudio sam se da prebacim taj skor od prošle sezone i uspio sam."

Andrić je 23-godišnji srpski napadač, nekoć veliki talent Radničkog iz Kragujevca i OFK Beograda, koji je upao u zamku preranog odlaska u inozemstvo. U Portugalskom Belenensesu nije se naigrao, pa je odlučio prihvatiti poziv trenera Intera Samira Toplaka.

Prvi srpski nogometaš s trakom u povijesti HNL-a

"Odlučio sam doći iako sam imao brojne ponude iz Srbije da se vratim tamo, ali eto, taj neki razgovor s trenerom me impresionirao i odlučio sam doći ovdje."

I nije požalio. Ne samo da je svojim golovima postao hit-igrač prvenstva, nego je odnedavno dobio i kapetansku traku Žutih, čime je postao prvi srpski nogometaš u povijesti HNL-a kojem je dodijeljena takva čast.

"Mogu reći da mi je izuzetno veliko zadovoljstvo, jer ovdje u Interu su igrala jako, jako velika imena poput osvajača Zlatne Lopte ove godine Luke Modrića, Lovrena, Ćorluke i ostalih velikih igrača. Izuzetno mi je velika čast, mislim da sam na pravi način iznio to i na neki način opravdao tu traku."

Sanja Real Madrid i obožava ribolov

Izvan terena Komnenov najveći hobi je ribolov, a s obzirom na predstave na terenu, nema sumnje da će Inter vrlo brzo upecati kvalitetne ponude za svoju 18-icu.

''O tom - potom. Ako dođe prava ponuda za klub, kao i za mene, promijenit ću sredinu, naravno. Ali ako ne dođe, ostat ću tu do ljeta. Tako da o tom pitanju ne mogu još ništa odgovoriti."

Ovom 189 centimetara visokom napadaču, koji je neobično ime dobio po maminom ocu, ne cvjetaju ruže samo u profesionalnom planu.

"Dobio sam prije 20-ak dana kćerku, to je prva kćerka, osjećaj je neopisiv. Uz sve ovo što se događa sad, ovo je sigurno najljepši osjećaj i jako sam sretan zbog toga."

I za kraj - želja karijere?

"Ja obožavam Real Madrid, iako je to, 'ajde da kažem - daleko, ali to je klub mojih snova."
I luđi su se snovi - ostvarivali.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider