Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mourinho zna što radi

Kombinacija iz snova: Zašto je Perišić idealno pojačanje za Mourinha

Ivan Perišić sve je bliže Manchester Unitedu, a Jose Mourinho ima vrlo dobrih razloga za dovođenje hrvatskog reprezentativca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivan Perišić na izlaznim je vratima Intera i sve je bliže Manchester Unitedu. Milanski klub treba uprihoditi ozbiljan novac kako bi izbjegao Uefine sankcije zbog financijskog fair-playa, a prodaja Perišića je najlogičniji potez.

Za hrvatskog reprezentativca mogu dobiti najviše novaca, a on sam je prerastao Inter koji je zauzeo tek sedmo mjesto na tablici i neće igrati Europu sljedeće sezone. Inter je stoga krenuo u akciju ''prodaj Perišića'', a najveći interes pokazali su PSG i Manchester United.

Iako je PSG spreman ponuditi više novca, Perišić je bliži Unitedu čiji je trener Jose Mourinho navodno upravo zbog njega pohodio kvalifikacijsku utakmicu Hrvatske u Zagrebu. Perišić je zbog velikog interesa Mourinha dospio u fokus engleskih medija – oni polako otkrivaju hrvatskog igrača koji nije velika zvijezda kakve se obično dovodi u vezu s Unitedom, poput, primjerice, Jamesa Rodrigueza.

Iako vjerojatno neće, barem u početku, prodati puno dresova, engleski mediji se slažu da je Perišić idealno pojačanje za Mourinha. Svojim kvalitetama savršeno bi se uklopio u Mourinhovu viziju nogometa, a zbog njega je Portugalac spreman pokazati izlazna vratima nekim razvikanim zvijezdama poput Anthonyja Martiala koji bi, prema pisanju engleskih medija, mogao na ljeto napustiti United.

Perišić bi donio novu dimenziju napadu Uniteda

Mourinho je krilne pozicije ove sezone popunjavao igračima poput Juana Mate, Anthonyja Martiala i Henrikha Mkhitaryana, a nitko od tih igrača nije moćan u prodoru poput Perišića. Perišić je gotovo nezaustavljiv kada poput klasičnog krila napada preko boka i traži centaršut, a zbog svoje unikatne sposobnosti igranja s obje noge može i okrenuti prema sredini u stilu Robbena.

Perišićeve kvalitete donijele bi više okomitosti i konkretnosti u igru Uniteda, a pogotovo u tranziciji koja, za jednu Mourinhovu momčad, nije bila jača strana Uniteda ove sezone – prema statističkom portalu Whoscored iz kontre su zabili samo tri gola. United se općenito mučio u napadu; zabili su samo 54 gola po čemu su osmi u ligi, a konkurencija iz vrha tablice bila je puno učinkovitija –pet prvoplasiranih momčadi lige u prosjeku je postiglo 81,2 gola u sezoni, osjetno više od šestog Uniteda.

Veliki doprinos rješavanju ovih problema dao bi Perišić koji bi napadu Uniteda dao novu dimenziju, a donio bi i druge kvalitete koje Mourinho izrazito cijeni. Perišić je veliki borac s naizgled nepresušnim izvorom energije, a veliki bi doprinos mogao dati i u obrani.

Talijanski i engleski mediji pišu kako su Perišić i Mourinho postigli verbalni dogovor, a preostao je samo dogovor među klubovima. Perišić bi u dresu Uniteda napokon mogao zasjati na velikoj klupskoj sceni, a Mourinho bi dobio igrača koji bi se mogao odmah uklopiti u momčad u različitim ulogama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider