Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"To je uvijek nezgodno"

Koliko vrijedi Rokas Pukštas i može li biti najveći transfer u povijesti Hajduka?

Nikola Vlašić i dalje je rekorder kad su u pitanju Hajdukovi izlazni transferi.

Fenomenalni mladi Amerikanac Rokas Pukštas u ovoj kalendarskoj godini za Hajduk je zabio već šest golova. Polivalentni mladić oduševio je ne samo golovima nego i svojim igrama i pristupom sve Hajdukove pristaše pa nekima od njih već sad rastu zazubice na iznos koji bi mogao kapnuti u poljudsku blagajnu onog trenutka kad se Pukštas bude prodavao.

"Već se sad priča o najvećem izlaznom transferu u povijesti Hajduka. Mogu se pročitati komentari na objavama 'ako Šutalo vrijedi 20, onda za Pukštasa treba tražiti 50 milijuna eura'. To je Štimac rekao Dinamu da za Šutala traže 50 milijuna", rekao je Mateo Pukšar u novoj epizodi podcasta Utakmicu po utakmicu.

"Štimac je povukao, njegova logika leži u tome da ako Gvardiol, njegov partner u reprezentaciji, vrijedi 100 milijuna eura, onda kako ćeš dati Šutala koji mu sekundira u reprezentaciji koja je treća na svijetu za 20 milijuna eura", rekao je Ivan Ljubić.

Podsjećamo, najveći izlazni transfer u povijesti Hajduka je onaj Nikole Vlašića u Everton za 10.800.000 eura.

Ubacio se Igor Ćurković.

"To s tim vrijednostima je nezgodno uvijek jer se svi ravnaju po Transfermarktu, a on ti diže cijene ako igraš europska natjecanja, ako igraš najveće lige po defaultu ćeš imati veću cijenu nego ako igraš samo hrvatsko prvenstvo. Teško je išta procijeniti. Po meni je Ivušić igrač za pet milijuna eura, Beljo igrač za 10 milijuna eura, a na kraju su zajedno prodani za četiri."

Cijela treća epizoda podcasta Utakmicu po utakmicu

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider