Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"on ne vrijedi ni 25 eura"

Koeman se nakon 12 godina susreće s najvećim neprijateljem, legenda mu poručila: "Ne bih mu dao da bude oružar"

Ratne sjekire ovaj dvojac nikad nije zakopao, a njihov novi susret čekao se 13 godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Barcelona u subotu dočekuje Real Betis, a taj susret posebno intrigira nogometnu Španjolsku zbog susreta zakletih neprijatelja - Ronalda Komena i legende Betisa Joaquina Sancheza.

Sukob je počeo 2007. dok je Koeman vodio Valenciju, u koju je godinu ranije stigao tada 25-godišnji Joaquin u naponu snage.

"On je bio igrač od 25 milijuna eura, a nije vrijedio ni 25 eura", rekao je Koeman kasnije za njega.

Koeman i Joaquin javno se nisu voljeli. Nizozemac je Španjolca tako jednom ostavio na tribinama jer je zakasnio na trening 15 minuta, dok je Ever Banega dobio mjesto u prvih 11 iako je napravio isti prijestup.

Koemanov otkaz se slavio više od trofeja

Atmosfera u momčadi bila je užasna, a sezona turbulentna. Vrlo jaka momčad te sezone borila se za ostanak, ali nekako su osvojili Kup Kralja.

Igrači su taj trofej odbili proslaviti na glavnom gradskom trgu. Koeman je tretmanom Joaquina stvorio nove neprijatelje jer se dio igrača solidarizirao s njim.

gol expired Nova runda prepucavanja hrvatskih teškaša: "Dobio sam erekciju! Sve ću napraviti da uđemo u ring'' divider

Nizozemac je dobio otkaz u proljeće 2008., a španjolski mediji pisali su da se nakon toga slavilo u svlačionici. Koeman i Joaquin nisu se susreli otad, a sada je, nakon više od 12 godina, stiglo vrijeme za novo poglavlje.

"Neće me pozdraviti, niti ću ja njega"

Koeman je preuzeo Barcelonu, a Joaquin je živuća legenda svog Betisa u kojem igra s 39 godina. Ratne sjekire još nisu zakopali.

"Ne bih mu dao ni da bude oružar", rekao je Joaquin na pitanje bi li igrao pod Koemanom da nekim slučajem preuzme Betis.

"Neće me pozdraviti, niti ću ja pozdraviti njega", jasan je bio Joaquin.

"Jasno mi je da je ovo zanimljiva tema, ali neću se uvlačiti u to. Fokusiran sam na utakmicu i ne ulazem u osobne stvare i stvari iz prošlosti. Znamo da on dovoljno priča", rekao je Koeman.

Bjelica i Primorac o utakmici Osijek-Hajduk


Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider