Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ovo još nismo vidjeli

Kraljevi namještaljki: Klub koji je zabio 41 autogol zauvijek izbačen iz nogometa

Utrka za naslov prvaka četvrte lige u Južnoj Africi završila je fijaskom, a čak su četiri momčadi doživotno izbačene iz nogometa zbog dvaju izuzetno sumnjivih rezultata.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što su četiri kluba doživotno izbačena iz nogometa u Južnoafričkoj Republici zbog namještanja utakmica u tamošnjoj četvrtoj ligi, vlasti su odlučile pokrenuti radionice kako bi se obrazovali treneri, suci i delegati.

Razlog je borba rivala s vrha prvenstvene ljestvice Matiyasija i Shivulani Dangerous Tigersa za naslov u četvrtoj ligi Južne Afrike, koja je producirala nekoliko bizarnih rezultata.

Lopta s finala ženske Lige prvaka Nizozemci testiraju nova nogometna pravila: Ovo su dramatične promjene divider

Tigrovi su pobijedili Kotoko Happy Boyse 33:1 kasno u svibnju, samo da bi Matiyasi odigrao "ibera" pobijedivši 59:1 trećeplasirane Nsami Mighty Birdse. Sva četiri kluba očekuju rigorozne kazne za namještanje utakmica, a klupski dužnosnici suspendirani su na pet do osam godina, dok će suci platiti kaznu suspenzijama od čak deset godina.

Klub koji je završio četvrti proglašen prvakom

Na kraju priče ti bizarni rezultati nisu im donijeli ništa jer je četvrtoplasirani Gawula Classic proglašen prvakom u toj južnoafričkoj regiji. Sve tri momčadi koje su bile iznad njih suspendirane su. Uoči posljednjeg kola sezone Shivulani je bio na vrhu s tri boda prednosti i 16 golova više od svojih rivala.

Byron Castillo FIFA u petak izbacuje Ekvador sa Svjetskog prvenstva? Dvije reprezentacije čekaju u niskom startu divider

Istraga je pokazala da su Matiyasi i Nsami pokušali prevariti Shivulani te ga skinuti s vrha, međutim pretjerali su u namještanju i odigrali dvije smiješne utakmice. Ne treba ni reći kako su bile sumnjive vlastima s obzirom na to da su isti susreti u prvoj polovici sezone završili pobjedom Matiyasija protiv Nsami Mighty Birdsa 2:1, a Shivulani Dangerous Tigers remizirali su 2:2 s Kotoko Happy Boysima.

Igračima će kazne tek odrediti, ali se očekuju rigorozne suspenzije nakon što su Kotoko Happy Boysi jednostavno otišli s terena pri rezultatu 33:1, dok su Nsami Mighty Birdsi sami sebi zabili čak 41 autogol u porazu 59:1, a utakmicu su završili sa samo sedam igrača na terenu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider