Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Podržavate li promjene?

Nizozemci testiraju nova nogometna pravila: Ovo su dramatične promjene

Nizozemci žele u svojoj drugoj ligi sljedeće sezone testirati set dramatičnih izmjena u nogometnim pravilima

Lopta s finala ženske Lige prvaka (Foto: Afp)

Nogomet se kroz godine nije mijenjao puno, ali svakih nekoliko godina FIFA pokušava s novim pravilima, novim tehnologijama ili novim varijantama nogometnih pravila.

Luka Modrić i Cristian Eriksen VIDEO Velika pobjeda Hrvatske u Danskoj, Vatreni odigrali sjajno u nastavku za vrijedna tri boda! divider

Zbog koronavirusa i zgusnutog rasporeda lani je bilo na snazi pravilo o pet zamjena. To nije toliko drastično utjecalo na promjenu nogometa kakvog poznajemo, ali Nizozemski nogometni savez planira od sezone 2023-24. testirati nekoliko vrlo radikalnih promjena pravila u svojoj drugoj ligi.

Dramatične promjene pravila

Naime, planiraju uvesti nekoliko noviteta koji bi mogli potpuno promijeniti ovaj sport kakvog ga poznajemo.

Luka Modrić i Cristian Eriksen VIDEO Velika pobjeda Hrvatske u Danskoj, Vatreni odigrali sjajno u nastavku za vrijedna tri boda! divider

Isprobat će uvođenje lopte natrag u igru nogom, umjesto ubacivanja rukama koje se koristi trenutačno. Također, planiraju poslije slobodnih udaraca uvesti moguće driblanje.

Nadalje, testirat će mogućnost neograničenih izmjena te bi željeli uvesti dva poluvremena od pola sata. A žuti karton više ne bi bio opomena pred isključenje, nego bi značio isključenje i to na pet minuta.

Cilj ovim izmjenama jest učiniti sport bržim, poštenijim i atraktivnijim za gledatelje.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider